Koken met Hugo!

Salade met geroosterde groenten en komkommer & gevuld Libanees brood

Door Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven··Aangepast:
Salade met geroosterde groenten en komkommer & gevuld Libanees brood
RTL

Ontdek de verrukkelijke Libanese keuken met deze smaakvolle gerechten van Hugo: een frisse salade van geroosterde groenten en komkommer, geserveerd met gevuld Libanees brood. Kook je mee?

Het recept bestaat uit twee delen. Hugo begint met het maken van de salade met geroosterde groente en komkommer. Verderop in het recept lees je hoe je het gevulde Libanese brood maakt. 

Salade met geroosterde groente en komkommer 

  • Bijgerecht voor 4 personen 
  • Bereiding: 15-20 minuten + 25 minuten oventijd

Ingrediënten

  • 1 rode ui 
  • 5 paprika’s (liefst verschillende kleuren)
  • 3 trostomaten 
  • 3 tenen knoflook 
  • Olijfolie 
  • Zout en chilivlokken
  • 150 gr. boekweit of quinoa of bulgur 
  • ½ bos peterselie 
  • 1 citroen 
  • 1 komkommer 
  • 1 theelepel sumak 

Extra benodigdheden: Vijzel 

Bereidingswijze

Stap 1: Verwarm de oven voor op 230°C.

Stap 2: Pel de ui en snijd in kwarten. Snijd de paprika in parten en verwijder de zaadlijsten. Snijd de tomaten in kwarten.

Stap 3: Meng de paprika’s, tomaten, uien en ongepelde knoflook op een bakplaat met een scheut olie.

Stap 4: Kruid met zout en rooster circa 25 minuten in de oven.

Stap 5: Bereid de boekweit volgens de gebruiksaanwijzing. Hak de peterselie fijn. 

Stap 6: Laat de groente iets afkoelen. 

Stap 7: Pel en snijd de knoflook in plakjes. Doe in een kom. Voeg het sap van de halve citroen erbij en 3-4 eetlepels olijfolie.

Stap 8: Hak op de snijplank de geroosterde groenten en meng met de peterselie.

Stap 9: Maak de groente aan met de knoflookdressing.

Stap 10: Schil de komkommer, verwijder de zaadlijst en snijd in blokjes.

Stap 11: Verdeel de gehakte groenten over een schaal. Verdeel de komkommer erover en bestrooi met chilivlokken en sumak. 

Gevuld Libanees brood 

  • Bijgerecht voor 4 personen
  • Bereiding: circa 20 minuten

Ingrediënten

  • 50 gr. pijnboompitten
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • Neutrale olijfolie
  • 400 gr. andijvie (1 kleine krop)
  • 200 gr. zachte geitenkaas (zonder korst)
  • Zout en peper
  • 1/2 theelepel piment
  • 2 theelepels sumak
  • 4 Libanese broden

Bereidingswijze

Stap 1: Rooster de pijnboompitten lichtbruin in een droge pan.

Stap 2: Pel en snijd de ui en knoflook fijn.

Stap 3: Verhit een scheut olie in een wok of hapjespan en fruit de ui en knoflook circa 3 minuten.

Stap 4: Snijd de andijvie fijn en voeg toe aan de pan. Roerbak tot de andijvie is geslonken. Breng op smaak met zout en peper, piment en sumak. Verbrokkel de kaas erboven. Meng ook de pijnboompitten erdoor en laat iets afkoelen.

Stap 5: Verwarm de oven voor op 200°C. 

Stap 6: Maak een inkeping aan de zijkant van het brood. Maak het brood voorzichtig open met je handen. 

Stap 7: Vul het brood met de andijvievulling. 

Stap 8: Bak het brood circa 7 minuten in de oven, tot het wat krokant gebakken is.

Stap 9: Snijd het brood in punten en eet bij de salade.

Dit is een artikel van
Lees meer over
Hugo KennisReceptKokenEigen Huis & Tuin Lekker Leven