Een vleugje trots, optimisme en energie

Dit is de kleur van het jaar 2025: True Joy

Door RTL Wonen··Aangepast:
© AkzoNobelDit is de kleur van het jaar 2025: True Joy
RTL

Hoewel we nog ruim 3,5 maand tegoed hebben van het jaar 2024, blikken we toch alvast vooruit op 2025. Op de kleurtrends van 2025 om precies te zijn. Jaarlijks nomineren verschillende verffabrikanten en interieurzaken hún kleur of interieurtrend van het komende jaar, voorafgaand aan de ‘oktober woonmaand’. Flexa trapt als een van de eersten af met hun kleur van het jaar 2025: True Joy.

True Joy: gedurfde en optimistische geeltint

Een gewaagde kleur dit jaar, die alles behalve doorsnee is. Maar als we overkoepelend verfgigant AkzoNobel moeten geloven is True Joy een kleur die absoluut een glimlach op je gezicht kan toveren. De vrolijke geeltint is ‘op een missie om onze huizen te vullen met optimisme, trots en levendigheid’. 

Tijdens de jaarlijkse verkiezing houden kleurexperts zich al ruim dertig jaar bezig met het bepalen van de kleur van het jaar, gebaseerd op wat er op dat moment speelt. Hierbij wordt uitgebreid onderzoek gedaan naar kleur en design, maar ook naar culturele, economische en sociale trends. Hieruit werd een verlangen naar een vreugdevolle sprong in het onbekende opgemerkt, maar ook de wil om het ambacht te eren en te omarmen wie we zijn. 

© AkzoNobel

Waar de kleur van 2024 een subtiele, vergrijsde lichtroze basiskleur was die in het teken van vriendelijkheid en zachtheid stond, is die van 2025 juist alles behalve subtiel of zacht. Met deze knallende True Joy wil de verffabrikant consumenten inspireren om hun eigen identiteit en creativiteit te vieren en het optimisme die vooruitgang met zich meebrengt te omarmen in hun huizen en ruimtes.

© AkzoNobel
© AkzoNobel

Hoewel True Joy een gedurfde kleur is, blijkt de geeltint toch heel mooi samen te gaan met ontzettend veel andere kleuren. Om je wat op weg te helpen stelden de kleurenexperts drie kleurenpaletten samen om je te inspireren over welke kleuren er goed samengaan met True Joy. 

© Flexa/AkzoNobel

Waar het ‘durf-palet’ je aanspoort om buiten je comfortzone te stappen, moedigt het ‘ambacht-palet’ je juist aan om creativiteit in huis te brengen. Tot slot nodigt het ‘trots-palet’ je uit om je eigen identiteit te omarmen en voor een uniek interieur te gaan. 

© Flexa/AkzoNobel

Fotocredits

AkzoNobel

Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier: