YEMINEE

Kanye West stelt zich niet kandidaat voor presidentsverkiezingen 2024

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPKanye West stelt zich niet kandidaat voor presidentsverkiezingen 2024
RTL

Kanye 'Ye' West zal zich niet kandidaat stellen voor de presidentsverkiezingen van 2024. Dat laat de advocaat van de Amerikaanse rapper, Bruce Marks, weten aan 'Rolling Stone'.

"Hij stelt zich niet kandidaat voor het ambt in 2024", aldus de advocaat. Ook een bron die dicht bij het Kanye 2020-comité zou staan, de partij van Ye, zegt 'dat er geen plan is om dat te doen'. De bron acht het 'onwaarschijnlijk' dat Ye mee gaat doen.

Kanye in gesprek met Elon Musk: 'Ben niet bipolair maar heb tekenen autisme'
Lees ook

Kanye in gesprek met Elon Musk: 'Ben niet bipolair maar heb tekenen autisme'

Bewijs voor de keuze is volgens het medium ook terug te zien in de indiening van zijn partij bij de Federale Verkiezingscommissie, een onafhankelijk orgaan dat toezicht houdt op de verkiezingscampagnes in de Verenigde Staten. Milo Yiannopoulos, die eerder verklaarde dat hij de directeur politieke operaties was van de partij van Ye, staat niet langer op de loonlijst. Het comité wordt geleid door zijn penningmeester en heeft minder dan 25.000 dollar in de kas, aldus Rolling Stone.

De rapper liet vorig jaar nog weten te overwegen zich kandidaat te stellen. Ye stelde Yiannopoulos, die hij eerder had ontslagen, in mei weer aan als leider van zijn politieke comité.

Lees meer over
Kanye WestVerenigde Staten