OP EIGEN HOUTJE

Halina Reijn werkt 'vol passie' door met boekverfilmingen Man Up

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPHalina Reijn werkt 'vol passie' door met boekverfilmingen Man Up
RTL

De zakelijke scheiding van Carice van Houten en Halina Reijn heeft geen invloed op de twee grote boekverfilmingen die het productiehuis Man Up voorbereidt. Dat laat Halina maandag desgevraagd aan het ANP weten. Het gaat om ''t Hooge Nest' van Roxane van Iperen en om 'De Geschiedenis van mijn Seksualiteit' van Sofie Lakmaker.

"Hooge Nest en De Geschiedenis van mijn Seksualiteit zijn Man Up-filmproducties waar ik vol passie samen met Topkapi - waar Man Up eerder een samenwerking mee aanging voor Instinct - aan verder werk", meldt Halina. Het is niet duidelijk wat de status van beide projecten precies is. De verfilming van 't Hooge Nest werd aangekondigd in september 2019. De aankoop van de filmrechten van De Geschiedenis van mijn Seksualiteit werd in april 2021 aangekondigd.

Carice van Houten en Halina Reijn zakelijk uit elkaar: 'Elkaar ruimte geven'
Lees ook

Carice van Houten en Halina Reijn zakelijk uit elkaar: 'Elkaar ruimte geven'

De twee vriendinnen maakten zondagavond bekend dat zij zakelijk uit elkaar gaan. Carice stapt uit productiebedrijf Man Up, dat zij en Halina samen oprichtten. Reijn gaat door met Man Up, Van Houten begint een eigen productiehuis, Bird Cat.

't Hooge Nest beschrijft de belevenissen van de twee Joodse zussen Janny en Lien Brilleslijper uit het Amsterdamse verzet, die moeten onderduiken in een villa in de bossen van Naarden. In het huis nemen ze tientallen andere onderduikers op, tot ze worden verraden en op transport naar Auschwitz worden gezet. Van Iperen kwam het verhaal van de zussen op het spoor toen ze bij een verbouwing in 2012 luiken en schuilplaatsen ontdekte. Van 't Hooge Nest werden in Nederland ruim 400.000 exemplaren verkocht en het boek stond 144 weken in de Bestseller 60.

In het boek De Geschiedenis van mijn Seksualiteit richt de hoofdpersoon zich tot de lezer. De Amsterdamse millennial vertelt over de worsteling met haar seksualiteit en haar gender.

Lees meer over
Halina ReijnCarice van Houten