Heftig

Wapen teruggevonden waarmee rapper Bigidagoe is doodgeschoten

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© @bigidagoez6Wapen teruggevonden waarmee rapper Bigidagoe is doodgeschoten
RTL

Het wapen waarmee Danzel Silos, ook wel bekend als rapper Bigidagoe, in februari dit jaar is doodgeschoten is teruggevonden. Dit maakte het Openbaar Ministerie dinsdag bekend in de rechtbank in Amsterdam. Het wapen is op 9 april gevonden in de Waverstraat in de Amsterdamse Rivierenbuurt.

Het OM heeft het wapen gestuurd naar het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) met de vraag of het wapen inderdaad is gebruikt tijdens de schietpartij op de Rhoneweg in de buurt van het Amsterdamse station Sloterdijk. Daar werd de rapper van rapformatie Zone 6 op zondag 25 februari om iets voor 05.30 uur doodgeschoten. Het NFI bevestigde in juli aan het OM dat dit het geval was.

OM: ruzie om ketting ging vooraf aan doodschieten Bigidagoe
Lees ook

OM: ruzie om ketting ging vooraf aan doodschieten Bigidagoe

Het wapen is ook onderzocht op DNA-sporen. Volgens het OM heeft de eigenaar het wapen een half uur voor de schietpartij overhandigd aan de vermoedelijke schutter, de 20-jarige Amsterdammer Shairone S. Op beelden is volgens de officier van justitie te zien dat de man S. geholpen heeft bij het doorladen van het vuurwapen. Het OM verdenkt de man niet van medeplegen, omdat de beelden ook aantonen dat hij met zijn vriendin al met een taxi vertrokken was op het moment van het schietincident.