'Verkeerde persoon geraakt'

OM: ruzie om ketting ging vooraf aan doodschieten Bigidagoe

Door RTL Nieuws··Aangepast:
© @bigidagoez6OM: ruzie om ketting ging vooraf aan doodschieten Bigidagoe
RTL

Volgens het Openbaar Ministerie ging een ruzie over een halsketting vooraf aan de schietpartij waarbij rapper Bigidagoe van rapformatie Zone 6 is doodgeschoten.

De 20-jarige verdachte Shairone S. wilde volgens het OM wraak nemen op een vriend van Bigidagoe van wie hij tijdens het opstootje kort voor het schietincident klappen kreeg.

Het OM concludeert dat S. tijdens het schieten de verkeerde persoon heeft geraakt. Die vriend van Bigidagoe stond op dat moment achter de 26-jarige rapper. Hij werd door meerdere kogels geraakt. Eén schot raakte hem in het hart.

Uit voorzorg politie bij uitvaart rapper Bigidagoe, rustig verlopen
Lees ook

Uit voorzorg politie bij uitvaart rapper Bigidagoe, rustig verlopen

Het Openbaar Ministerie heeft veel camerabeelden van wat er allemaal gebeurde in de vroege ochtend van zondag 25 februari bij het partycentrum aan de Rhoneweg in Amsterdam. Maar het dodelijke schietincident zelf is niet gefilmd.

Schot in de lucht

Op de beschikbare beelden is wel onder meer het opstootje te zien. Ook is te zien dat S. kort voor het schietincident een wapen uit de auto haalt, waarmee hij volgens het OM in de lucht heeft geschoten. "De stap om daarna te schieten was dan ook niet heel groot", zei de officier van justitie in de rechtbank in Amsterdam.

De 26-jarige rapper verliet een half uur eerder een feest in het partycentrum. S. was die nacht volgens het OM bij een ander feest in een andere zaal.

De plek van de schietpartij© ANP
De plek van de schietpartij

"Op de beelden is te zien dat er met elkaar gepraat wordt. Volgens een langslopende getuige was er sprake van een discussie of ruzie", zei de officier. Het zou gaan om de opvallende ketting die S. om zijn nek droeg. De beelden tonen dat hij de ketting aan een vriend gaf. Daarna ontstond het opstootje, waarbij S. volgens een getuige twee keer een duw of een klap kreeg uit de groep van Bigidagoe.

Nadat de groepen uit elkaar zijn, blijft S. volgens het OM nog heel erg boos. Ook de vriend van Bigidagoe die S. had geslagen moet in bedwang worden gehouden. De verdachte krijgt een vuurwapen aangereikt. Daarmee rent hij terug naar de plek van het opstootje, waarna er vier schoten zijn te horen.

S. beroept zich op zijn zwijgrecht. De verdachte werd enkele dagen na het schietincident aangehouden in Parijs. Hij zou vanuit Parijs naar Cayenne (Frans-Guyana) willen vluchten. Hij werd op het vliegveld van Parijs-Charles de Gaulle aangehouden toen hij wilde inchecken.


 

Heb jij de app RTL Nieuws & Entertainment al?

Ja? Daar zijn we blij mee!
Nog niet? Download ’m hier voor Android en iOS

Lees meer over
RapCriminaliteitAmsterdam