Vele honderden bezoekers

Uit voorzorg politie bij uitvaart rapper Bigidagoe, rustig verlopen

Door RTL Nieuws / ANP··Aangepast:
© Editorial / Robin UtrechtUit voorzorg politie bij uitvaart rapper Bigidagoe, rustig verlopen
RTL

Bij de uitvaart van de doodgeschoten rapper Bigidagoe was vandaag uit voorzorg politie aanwezig. Dat was ook het geval gisteravond, toen de afscheidsdienst werd gehouden. De uitvaartplechtigheid begon kort na het middaguur en was iets na 14.00 uur afgelopen.

Bij de locatie in Amsterdam Zuid-Oost bleef tijdens de ceremonie alles onder controle en waren er geen bijzonderheden te melden, zei de politie.

Net als gisteravond waren er veel mensen aanwezig, gisteren waren dit er zo'n zes à zevenhonderd, volgens de uitvaartplanner. "Het was emotioneel en zoals verwacht erg druk." Ook toen deden zich geen 'noemenswaardige incidenten' voor. 

© Editorial / Robin Utrecht

In Amsterdam waren er in de nacht van dinsdag op woensdag drie explosies. De politie vermoedt dat deze te maken hebben met de schietpartij waardoor Bigidagoe om het leven kwam. De Amsterdamse burgemeester Femke Halsema zei gisteren in het AT5-programma Het Gesprek met de Burgemeester dat ze daardoor geschokt is. "Mensen die deze explosies uitvoeren lijken niet in de gaten te hebben dat hier een kind vermoord had kunnen worden", zei ze. "Dat is wat je dan op je geweten hebt. Dat is toch onbestaanbaar."

'Men wil rust'

Joël H., beter bekend als rapper JoeyAK van de rapformatie Zone 6 waartoe ook Bigidagoe behoorde, liet gisteren via zijn advocaat al weten dat hij ervan uitgaat dat 'alles in rust en vrede zal kunnen verlopen'. De advocaat van de nabestaanden sloot zich hierbij aan. "Men wil rust en geen geweld."

De 26-jarige Danzel Silos, zoals de rapper echt heet, kwam afgelopen zondag om het leven door een schietpartij bij een partycentrum aan de Rhoneweg in Amsterdam-Sloterdijk. Afgelopen woensdag werd een 20-jarige Amsterdammer hiervoor aangehouden als verdachte.

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update

Lees meer over
BegrafenisDoodAmsterdam