De lange weg naar het volgende seizoen

GTST-zomercliffs die in je soapgeheugen gegrift staan

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© RTLGTST-zomercliffs die in je soapgeheugen gegrift staan
RTL

Deze week kunnen Videoland-kijkers de laatste aflevering van dit 'Goede Tijden, Slechte Tijden'-seizoen al zien en RTL 4-kijkers een week later. Een mooi moment om eens terug te blikken op de meest iconische cliffhangers van 'GTST' aller tijden.

Bloederige bruiloft

Aan het einde van seizoen 8 is heel Meerdijk in rep en roer wanneer Joop Zwartjes de bruiloft van Julian en Jessica bruut komt verstoren. Joop is woedend op het Poolse 06-meisje en begint als een malle om zich heen te schieten op het stadhuis. Zowel Julian, Alexandra als Robert raakt gewond tijdens deze wilde schietpartij. De kijkers zitten de hele zomer met maar één vraag in hun hoofd: wie hebben deze schietpartij in vredesnaam weten te overleven?

In diezelfde uitzending vertrekt Jessica naar Parijs. Ze kan het maar niet verkroppen dat haar liefje Julian eeuwige trouw heeft beloofd aan Alexandra om haar zodoende een verblijfsvergunning te kunnen bezorgen. Teleurgesteld in de liefde vertrekt Jessica naar het buitenland. 

De bergcliff

De vete tussen Bowien en Ludo bereikt in seizoen 10 een hoogtepunt tijdens de huwelijksreis van Stefano en Bowien in Finland. Ludo is de twee achterna gereisd en eenmaal aangekomen in de bergen komt het tot een zinderende confrontatie tussen de twee oud-geliefden. Tijdens een verhitte discussie biecht Bowien op dat niet Ludo, maar Stefano de biologische vader is van Lucas.

Ludo wordt witheet wanneer Bowien dit bekent. Hij dreigt haar aan te vliegen, waardoor zij haar evenwicht verliest en van een afgrond valt; ze kan zich nog nét vastklampen aan een stukje grond. Bowien smeekt Ludo om hulp, maar zal de bad guy zijn rivale te hulp schieten?

Dramatische GTST-scène met Laura op Curaçao nu al te zien
Lees ook

Dramatische GTST-scène met Laura op Curaçao nu al te zien

Levend begraven

Ludo is al jarenlang gelukkig met Janine wanneer zijn doodgewaande ex-vrouw Sophia aan het einde van seizoen 12 plotseling op de stoep staat. Sophia lijkt als twee druppels water op Janine en ze gebruikt dit gegeven dan ook als leidraad voor haar plan om Ludo en Janine uit elkaar te drijven.

Sophia kidnapt Janine, om haar vervolgens levend te begraven. Daarna verkleedt ze zich als de vrouw van Ludo en geeft ze hem zelfs haar jawoord. Terwijl alle bruidsgasten klinken op het huwelijk van Ludo en 'Janine', vecht de arme Janine in werkelijkheid voor haar leven...

Het moordspel

De Sandertjes blijft geen leed bespaard: in seizoen 16 beramen Sjors, Bing, Morris, Robert en Nick een duivels plan om soapschurk Ludo uit de weg te ruimen. Zo kan het gebeuren dat Janine haar man tijdens een moordspel neerschiet met echte kogels in plaats van met losse flodders. Janine is verbijsterd wanneer ze doorheeft dat ze Ludo eigenhandig om zeep heeft geholpen...

Fatale sprong

Ook onvergetelijk: de zomercliff van seizoen 23 waarin de vrienden van Nuran en Rik gaan parachutespringen. Het valscherm is echter gesaboteerd waardoor één van de huwelijksgasten te pletter valt. De hele zomer zitten de fans in onzekerheid: wie heeft het bruiloftsuitje niet overleefd? En wie heeft in vredesnaam de parachute gesaboteerd?

Keiharde kettingbotsing

And last but not least: de bloedstollende cliffhanger van 2023, waardoor fans een hele zomer lang vreesden dat meerdere Meerdijkers bij de dramatische kettingbotsing na de bruiloft van Laura en Henk om het leven zouden zijn gekomen. Het waren spectaculaire beelden waarbij bijna de hele cast betrokken was, behalve Nola. Kijkers vrezen echter dat zij wel een grote rol speelt in de zomercliff van 2024, die het hele dorp volgens RTL 'tot tranen zal roeren'. 

De zomercliffhanger van het huidige GTST-seizoen is op donderdag 23 mei te zien bij Videoland en een week later, op donderdag 30 mei, bij RTL 4. 

Lees meer over
GTSTVideoland serie