YOU CAN'T ALWAYS GET WHAT YOU WANT

Mick Jagger: 'beetje spijt' van niet eerder uitbrengen nieuw album

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPMick Jagger: 'beetje spijt' van niet eerder uitbrengen nieuw album
RTL

Mick Jagger heeft er 'een beetje' spijt van dat het achttien jaar heeft geduurd voordat The Rolling Stones met een echt nieuw album kwamen. Dat zegt de 80-jarige frontman van de band in een interview met 'The Guardian'.

"Ik had de leiding moeten nemen", zegt hij nu. "Keith bleef maar in interviews zeggen dat we een album zouden maken als ik er klaar voor was." Terugkijkend vindt de zanger dat hij eerder op die hint had moeten reageren. "Maar het heeft geen zin om daar nu nog over te zitten jeremiëren."

Mick Jagger heeft nog steeds moeite met verlies Charlie Watts
Lees ook

Mick Jagger heeft nog steeds moeite met verlies Charlie Watts

Het was volgens hem ook niet zo dat The Stones niets deden. Samen met Keith Richards bleef hij door de jaren heen nummers schrijven en ook opnemen. Dat het toch zo lang duurde voordat de band met nieuwe nummers kwam, had volgens de frontman te maken met angst. "Doe het gewoon", zegt hij nu. "Als het niet goed is, is het niet goed. Als een nummer niet werkt, werkt een ander nummer waarschijnlijk wel."

Voor Hackney Diamonds konden The Stones kiezen uit zo'n tachtig nummers. Op een aantal ervan is ook de in 2021 overleden drummer Charlie Watts te horen. Op het nieuwe album gaat het om 'Mess It Up' en 'Live by the Sword'. Mick heeft bevestigd dat andere tracks waarop de drummer meespeelt in de toekomst mogelijk uitgebracht worden. "Dus hij leeft voort, en ik hoop dat hij de rest van de plaat leuk vindt", zegt Jagger, die in hetzelfde interview liet weten Watts heel erg te missen.

Lees meer over
Mick JaggerRolling Stones