CRY ME A RIVER

Indrukwekkende auditie Britney Spears voor film The Notebook online verschenen: 'Blies ons omver'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Getty ImagesIndrukwekkende auditie Britney Spears voor film The Notebook online verschenen: 'Blies ons omver'
RTL

Een opmerkelijke casting-video, waarin Britney Spears (41) auditie doet voor de iconische film 'The Notebook', is online verschenen. In de video, die onlangs door 'Daily Mail' is gepubliceerd, zien we de zangeres zich inzetten voor de rol van Allie Hamilton, het hoofdpersonage in de film. Ondanks haar indrukwekkende auditie, kreeg ze de rol niet. De auditie is opgenomen in 2002 maar nu pas voor het eerst te zien.

"Britney was niet alleen goed, ze was fenomenaal"

De video van bijna drie minuten toont een geëmotioneerde Britney die haar tekst voordraagt. Ze breekt langzaam in tranen uit terwijl ze een bijzonder iconische scène voorleest. Dit gebeurt slechts enkele maanden nadat haar ex-vriend, Justin Timberlake, hun driejarige relatie naar verluidt op een pijnlijke manier beëindigt via een sms'je.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Castingdirecteur Matthew Barry heeft deze opmerkelijke opname al die jaren geheim gehouden. Hij vertelt aan de krant dat Britney diepe indruk op hen heeft gemaakt tijdens haar auditie. "Ze blies ons allemaal omver. We waren sprakeloos," zegt hij. "Britney was niet alleen goed, ze was fenomenaal," voegt Barry toe terwijl hij terugdenkt aan de auditie op 18 augustus 2002 in een studio in Los Angeles.

Britney Spears is benieuwd wat familie van haar boek vindt
Lees ook

Britney Spears is benieuwd wat familie van haar boek vindt

Britney, die destijds net haar filmdebuut maakt in Crossroads, is lange tijd een topkandidaat voor de hoofdrol. Ook Scarlett Johansson en Jessica Biel zijn in de race, maar uiteindelijk overtrof alleen Rachel McAdams ieders verwachtingen. Zij krijgt de rol naast medespeler Ryan Gosling. "Het was een moeilijke beslissing. Britney blies ons allemaal weg. We stonden met open monden. Ik was diep onder de indruk. Ze heeft die dag echt haar beste beentje voorgezet," herinnert Barry zich.

In haar recent gepubliceerde boek The Woman in Me schrijft Britney dat ze achteraf blij is dat ze de rol niet heeft gekregen. "Hoewel het leuk zou zijn geweest om weer contact te hebben met Ryan Gosling na onze tijd in de Mickey Mouse Club, ben ik blij dat ik het niet heb gedaan", schrijft Britney in het boek. Ook zegt ze dat ze moeite had om zichzelf los te maken van een personage. "Ik denk dat er mensen zijn die ook moeite hadden met zichzelf te scheiden van een personage. Ik hoop dat ik nooit meer in de buurt kom van dat beroepsrisico. Op die manier leven, half jezelf en half een fictief personage zijn, is verschrikkelijk. Na een tijdje weet je niet meer wat echt is."

Meer over haar boek zie je in onderstaande video. 

Lees meer over
Britney Spears