OPEN KAART SPELEN

Chantal Janzen zat op randje burn-out: 'Wist mijn postcode niet meer'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPChantal Janzen zat op randje burn-out: 'Wist mijn postcode niet meer'
RTL

Hoewel het lijkt alsof Chantal Janzen (44) alle ballen zonder moeite hoog houdt, loopt ook haar emmer soms over. Dat vertelt het RTL-gezicht in een nieuwe aflevering van 'Open Kaart' van Robbert Rodenburg (25).

"Ik heb nooit paniek en toen had ik echt blinde paniek"

Oh, wat een jaar!, Chantals Pyjama Party, Holland's Got Talent; Chantal schittert zowat avond aan avond op televisie. Daarnaast heeft ze ook nog een eigen tijdschrift én is ze (bonus)moeder van vijf kinderen. Ondanks haar drukke agenda staat de presentatrice altijd klaar voor iedereen. "Ik vind het niet erg dat het soms ten koste gaat van mezelf, mijn slaap of welzijn. Het voelt gewoon heel fijn", vertelt Chantal tijdens het interview over de mentaliteit die ze van haar ouders heeft meegekregen.

Chantal Janzen en Jan Smit komen met tweede show van Duits festival
Lees ook

Chantal Janzen en Jan Smit komen met tweede show van Duits festival

Dat betekent niet dat het haar soms niet allemaal teveel wordt. "Ik heb bijvoorbeeld weleens gehad, dat ik echt teveel had gedaan, dat mijn harde schijf helemaal vol zat. Toen moest ik mijn telefoonnummer geven bij de gemeente, of mijn postcode - ik had geen idee." Ze vervolgt: "Ik heb nooit paniek en toen had ik echt blinde paniek."

Op dat soort momenten heeft Chantal gelukkig goede mensen om haar heen, die haar helpen dingen los te laten en pas op de plaats te maken.

Tijdens het gesprek vertelt Chantal ook dat ze soms met iemand praat als dingen niet gaan zoals ze wil. "Ik schaam me niet als het kut gaat, of slecht gaat. (…) Mijn man heeft een burn-out gehad vijftien jaar geleden. Toen is hij met iemand gaan praten en bij die vrouw ben ik later ook terechtgekomen." Ze kan het iedereen aanraden: "Het is heel fijn om met iemand dan te praten, dat heb ik af en toe wel nodig. Het helpt mij enorm."

Chantal kletst in de video ook uitgebreid over haar gezin. RTL Boulevard sprak haar onlangs nog over haar grote trots:

Lees meer over
Chantal JanzenRobbert Rodenburg