DANKBAAR

Taylor Swift blij dat Kendrick Lamar single opnieuw wilde opnemen

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPTaylor Swift blij dat Kendrick Lamar single opnieuw wilde opnemen
RTL

Taylor Swift (33) is Kendrick Lamar (36) enorm dankbaar dat hij zijn raps op de single 'Bad Blood' jaren later nog eens wilde opnemen. Het nummer staat op haar album '1989' uit 2014 waarvan ze vrijdag de heruitgave heeft uitgebracht. De zangeres zong daarvoor zelf al haar liedjes opnieuw in, maar ook Kendrick deed dus zijn studiowerk over.

"Ik kijk nog steeds met zoveel trots en dankbaarheid terug op deze samenwerking"

Taylor vond de samenwerking met de rapper sowieso al 'een van de meest inspirerende ervaringen' uit haar leven, schrijft ze vrijdag op Instagram. "Ik kijk nog steeds met zoveel trots en dankbaarheid terug op deze samenwerking."

Taylor Swift twintig keer genomineerd voor Billboard Music Award
Lees ook

Taylor Swift twintig keer genomineerd voor Billboard Music Award

Dat deze samenwerking een herhaling kreeg, verraste de zangeres. "Dat Kendrick terug is gegaan om 'Bad Blood' opnieuw op te nemen zodat ik dit werk, waar ik zo trots op ben, zelf zou kunnen bezitten, is surrealistisch en verbijsterend."

Taylor neemt haar eerste zes albums opnieuw op omdat haar voormalige manager de rechten van de platen een paar jaar geleden heeft gekocht. Door de albums uit te brengen als zogenoemde Taylor's Versions is de zangeres zelf de volledige eigenaar van haar nummers en krijgt ze daarvan naast de opbrengsten van de rechten als schrijver en uitvoerder ook die voor de opnames. Wanneer je de rechten over opnames bezit, ben jij degene die mag bepalen of die bijvoorbeeld in films of reclames terechtkomen. 1989 is het vierde album dat ze opnieuw heeft opgenomen.

Lees meer over
Taylor SwiftKendrick Lamar