LOOK WHAT YOU MADE ME DO

Taylor Swift verbetert eigen Spotify-record met heruitgave 1989

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
Taylor Swift verbetert eigen Spotify-record met heruitgave 1989
RTL

Taylor Swift (33) is dankzij de release van de heruitgave van haar album '1989' opnieuw de geschiedenisboeken ingegaan. Ze heeft vrijdag haar eigen Spotify-record verbroken door de artiest te worden met de meeste streams in één dag. Ook werd '1989 (Taylor's Version)' het meest gestreamde album in één dag van 2023, meldde de Zweedse streamingdienst zaterdag.

Spotify heeft nog geen cijfers vrijgegeven voor het totale album. Wel is duidelijk dat 'Style' wereldwijd het populairste nummer is met bijna 11,7 miljoen streams, gevolgd door het nieuwe nummer 'Slut!' (11,3 miljoen) en 'Blank Space' (10,4). Alle 21 nummers staan in de top 25 van de wereldwijd meest gestreamde nummers.

Taylor Swift heeft vermogen van ruim 1 miljard dollar
Lees ook

Taylor Swift heeft vermogen van ruim 1 miljard dollar

In de Verenigde Staten zijn de statistieken nog beter: daar staan alle 21 liedjes van '1989 (Taylor's Version)' op de eerste 21 plaatsen van de Spotify-hitlijst. Een 22e nummer, de bonustrack van de deluxeversie, komt binnen op 23.

Taylor had al het record van de artiest met de meeste streams in één dag al in handen. Een jaar geleden lukte haar dat toen haar laatste reguliere album 'Midnights' het levenslicht zag. In augustus werd ze de eerste vrouwelijke artiest in de geschiedenis van Spotify die meer dan 100 miljoen maandelijkse luisteraars heeft.

Lees meer over
Taylor Swift