TAYLOR'S VERSION

Album Taylor Swift snelst verkopende plaat van 2023 in VK

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPAlbum Taylor Swift snelst verkopende plaat van 2023 in VK
RTL

Taylor Swift (33) heeft met haar vorige week uitgekomen album '1989 (Taylor's Version)' een record te pakken in het Verenigd Koninkrijk. Volgens de BBC werd het album meer dan 184.000 keer verkocht en is het de enige plaat die in een week goud is. Het album is dan ook de snelst verkopende plaat van het jaar.

De nieuwe versie van haar album 1989 uit 2014 kwam vrijdag binnen op de eerste plek van de Britse charts. Het is haar elfde nummer 1-notering. De Amerikaanse nadert daarmee het record van de vrouwelijke artiest die het vaakst op nummer 1 stond in de Britse albumlijst. Dat staat nu op naam van Madonna die het twaalf keer is gelukt.

Ook in Nederland kwam Taylor binnen op de eerste plek van de albumlijst. De zangeres voert de Album Top 100 voor de zesde keer aan.

Media-aandacht bevalt familie van vriend Taylor Swift niet
Lees ook

Media-aandacht bevalt familie van vriend Taylor Swift niet

Het is de vierde keer dat Taylor een album opnieuw uitbrengt. De zangeres neemt haar eerste zes albums voor de tweede keer op omdat haar voormalige manager de rechten van de platen een paar jaar geleden heeft gekocht. Door de albums uit te brengen als zogenoemde 'Taylor's Versions' is de zangeres zelf de volledige eigenaar van haar nummers en krijgt ze daarvan naast de opbrengsten van de rechten als schrijver en uitvoerder ook die voor de opnames. Daardoor mag ze zelf bepalen of liedjes bijvoorbeeld in films of reclames terechtkomen.

Lees meer over
Taylor Swift