REAL TALK

Tim Hofman confronteert Real Housewife Hella Huizinga: 'Zij heeft niks'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© YouTube: BOOSTim Hofman confronteert Real Housewife Hella Huizinga: 'Zij heeft niks'
RTL

Tim Hofman (35) stapt in zijn YouTube-programma 'BOOS' af op Real Housewife Hella Huizinga (40). De nieuwe aflevering trekt een behoorlijke beerput open, want de ondernemer zou de mensen die zij inhuurt erg lang laten wachten op hun geld. En dat betreft geen misselijk bedrag. Tim probeert alles uit de kast te halen om de gedupeerden te helpen.

"Dus ik moet als een zwerver leven terwijl iedereen een megagoed salaris krijgt"

Hella is gerenommeerd partyplanner, maar over dat succes valt te twisten. "Dus ik moet als een zwerver leven terwijl iedereen een megagoed salaris krijgt?", citeert Tim Hella aan het begin van de aflevering. Op Instagram valt het op dat Hella volledig in glitter en glamour leeft. 'Een opvallende dure levensstijl' noemt Tim het.

De journalist gaat in gesprek met Max, een freelance marketeer, die zijn verhaal doet. "In principe ben ik daar als freelance marketeer aan het werk geweest. Mijn partner was daar projectmanager en uiteindelijk ook min of meer general manager. En daar hebben wij toch wel een aantal maandenlang geholpen met het bedrijf runnen." Helaas blijkt dat Hella aanzienlijk steken laat vallen als het op betalen aankomt. "Op dit moment staat het volgens mij op 32.500 euro." Als de makers van BOOS rondbellen, komen ze erachter dat er nog veel meer mensen zijn die op geld van Hella wachten. "In totaal voor tienduizenden euro's."  

BOOS haalt verhaal bij familie Real Housewife Susanna Klibansky
Lees ook

BOOS haalt verhaal bij familie Real Housewife Susanna Klibansky

Vervolgens legt Tim de vinger op de zere plek en vraagt zich af hoe het is om te 'aanschouwen' dat Hella in 'pracht en praal' leeft maar niet betaalt. "Nou ja, ik vind het vooral grappig", antwoordt Max. "Want wij weten hoe het echt zit. Zij heeft niks." 

En dat is niet het enige wat Tim ontdekt. Uit de documenten in handen van BOOS blijkt dat Hella opvallende uitgaven doet die op de zakelijke rekeningen worden gedeclareerd. Hierbij kun je denken aan kosten voor een 'extravagant verjaardagsfeest, torenhoge parkeerkosten, en concertkaartjes'. Ondanks dat haar bedrijf in financieel zwaar weer verkeert, rijst de vraag waarom ze toch deze uitgaven doet.

Zodra Tim Hella te pakken krijgt, valt hij met de deur in huis. "Onze vraag natuurlijk, waar is de 30.000 euro van Max en zijn vrouw. Laten we daar beginnen." Hella legt uit: "Max is ten eerste niet van Doorkeys. Max heeft een ander bureau, een influencerbureau. Simone is van Doorkeys. Dus ik vind het jammer dat hij zich achter dat bedrijf schuilt (…). Het gaat niet helemaal lekker, want er wordt door een ander bedrijf gefactureerd." Als gauw komt Tim erachter dat Hella hierop blijft 'hameren'. "Uiteindelijk zijn de gewerkte uren van Max gefactureerd door Doorkeys, het bedrijf van Simone, zijn partner. Wat dit verder verandert aan het geleverde werk is dus precies niks!"

Opvallend is dat Hella ook gauw verwijst naar opdrachten die geannuleerd zouden zijn. In de aflevering vertelt ze echter niet wanneer dat precies heeft plaatsgevonden. Daar wil ze naar eigen zeggen 'op terugkomen'. Ook geeft ze aan dat ze in de facturen van Max en Simone ziet dat er 'dingen niet kloppen'. "Dan moet je mij toch aangeven wat niet klopt?", vraagt Tim aan de ondernemer. "Ja, maar tijd was te kort. Dat geef ik je aan en je wil het niet horen."

Tim concludeert dat er 'toch een betalingsregeling getroffen moet gaan worden'. "Daar is ze wel welwillend tegenover. Die hoop had Max wel al opgegeven." Als verklaring voor haar extravagante levensstijl op Instagram, in tegenstelling tot het niet betalen van mensen, beweert ze dat ze op dit moment 'veel klussen heeft'. "Dus volgens mij komt het dan wel weer goed als ik haar moet geloven", vervolgt Tim. "En is het daarmee ook afgedaan."

Je kunt de BOOS-aflevering hieronder bekijken.

Lees meer over
Tim HofmanBOOSThe Real Housewives of Amsterdam