AANTIJGINGEN

Cassie klaagt ex Diddy aan voor verkrachting en mishandeling

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANP / EPACassie klaagt ex Diddy aan voor verkrachting en mishandeling
RTL

Zangeres Cassie (37) klaagt haar ex-vriend, Sean 'Diddy' Combs (54) aan voor mishandeling en verkrachting. Dat meldt 'The New York Times'. Cassie stelt dat de mishandelingen in totaal tien jaar hebben geduurd. Sean ontkent de aantijgingen met klem.

"Na jaren van zwijgen en duisternis ben ik eindelijk klaar om mijn verhaal te vertellen"

Cassie heeft de aanklacht tegen haar ex volgens de krant donderdag ingediend bij een federale rechtbank. Het tweetal had ruim tien jaar een knipperlichtrelatie. Cassie stond ook lange tijd onder contract bij het label van Combs.

Cassie stelt dat de stelselmatige mishandeling begon vlak na hun ontmoeting in 2005. De zangeres was toen 19 jaar oud, Sean was vijftien jaar ouder. Zij claimt dat Sean haar sloeg en haar dwong om seks te hebben met anderen, terwijl hij de sessies filmde. In 2018, vlak voor het definitieve einde van hun relatie, zou Sean in haar huis zijn binnengedrongen en haar verkracht hebben.

"Na jaren van zwijgen en duisternis ben ik eindelijk klaar om mijn verhaal te vertellen", stelt Casandra Ventura, zoals de echte naam van Cassie luidt. "Ik wil naar voren treden, vooral als voorbeeld voor andere vrouwen die geweld en mishandeling in hun relatie ervaren."

De advocaat van de rapper noemt de aanklachten 'beledigend en bizar.' Volgens de advocaat zou Cassie het afgelopen halfjaar tientallen miljoenen hebben geëist. Als zij het geld niet zou krijgen, zou zij volgens de advocaat een boek schrijven over hun relatie dat Sean zou schaden.

Rapper Diddy krijgt MTV Global Icon Award
Lees ook

Rapper Diddy krijgt MTV Global Icon Award

Het juridische team van Cassie zegt dat Sean zijn ex 'een bedrag van acht cijfers' zou hebben geboden om te voorkomen dat zij naar buiten zou treden met haar verhalen.

Lees meer over
Sean 'Diddy' Combs