CAN'T NOBODY HOLD HIM DOWN

Rapper Diddy krijgt MTV Global Icon Award

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANP Rapper Diddy krijgt MTV Global Icon Award
RTL

Sean 'Diddy' Combs (53) wordt dit jaar tijdens de uitreiking van de MTV Video Music Awards (VMA's) geëerd met een Global Icon Award. Dat heeft MTV dinsdag aangekondigd. De rapper krijgt de onderscheiding voor zijn 'ongekende carrière en voortdurende invloed die ongeëvenaard wereldwijd succes heeft geboekt in de muziek en daarbuiten', stelt MTV.

De meervoudig Grammy-winnaar zal ook optreden tijdens de uitreiking op 12 september in New Jersey. Dat zal voor het eerst zijn sinds 2005. De rapper is zelf in totaal vier keer genomineerd voor een prijs.

Rapper Diddy kondigt nieuw album aan: 'RnB leeft!'
Lees ook

Rapper Diddy kondigt nieuw album aan: 'RnB leeft!'

De artiest is al tientallen jaren actief en is naast rapper ook platenbaas. Onlangs maakte Diddy bekend dat zijn zesde studioalbum The Love Album: Off the Grid op 15 september verschijnt. Op de plaat werkte hij samen met een aantal wereldsterren, onder wie Mary J. Blige en Justin Bieber.

De Global Icon Award is bedoeld voor artiesten of bands die 'een blijvende impact en invloed' hebben gehad op de muziekwereld. Eerdere winnaars zijn onder anderen Red Hot Chili Peppers en Foo Fighters.

Lees meer over
Diddy