AANTIJGINGEN

Rapper Sean 'Diddy' Combs opnieuw van verkrachting beschuldigd

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPRapper Sean 'Diddy' Combs opnieuw van verkrachting beschuldigd
RTL

Rapper Sean 'Diddy' Combs (54) is opnieuw van verkrachting beschuldigd, een dag nadat hij met zijn ex, zangeres Cassie, een schikking trof in een zaak rond mishandeling en verkrachting.

"Door de aanranding en het verspreiden van beelden ervan ervaarde ze overweldigende gevoelens van vernedering, schaamte, gekrenktheid en voortdurende bezorgdheid over wie er allemaal naar keek"

Volgens het slachtoffer, dat donderdag een klacht indiende in New York, zou de rapper, voorheen ook bekend onder de artiestennaam Puff Daddy, haar in 1991 gedrogeerd hebben en daarna verkracht. De vrouw was toen student en de feiten zouden hebben plaatsgevonden in New York. Volgens haar heeft Diddy beelden gemaakt van het incident en die laten zien aan anderen in de muziekwereld.

Diddy schikt met Cassie na beschuldiging van verkrachting
Lees ook

Diddy schikt met Cassie na beschuldiging van verkrachting

"Door de aanranding en het verspreiden van beelden ervan ervaarde ze overweldigende gevoelens van vernedering, schaamte, gekrenktheid en voortdurende bezorgdheid over wie er allemaal naar keek", schreven de advocaten van de vrouw in hun aanklacht. Een woordvoerder van de rapper zegt dat de klacht 'verzonnen en ongeloofwaardig' is.

Op vrijdag verstrijkt in New York de eenjarige termijn, voorzien door een nieuwe wet, waarbinnen slachtoffers van seksueel geweld een klacht hebben kunnen indienen voor verjaarde feiten. In dit verband zijn onder anderen acteurs Jamie Foxx en Cuba Gooding Jr. en burgemeester Eric Adams van feiten beschuldigd.

Lees meer over
Sean 'Diddy' Combs