WILDEST DREAMS

Taylor Swift wereldwijd én in Nederland populairste artiest op Spotify: 'Dit is het beste cadeau'

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPTaylor Swift wereldwijd én in Nederland populairste artiest op Spotify: 'Dit is het beste cadeau'
RTL

Taylor Swift (33) is het afgelopen jaar in Nederland de populairste artiest op Spotify. De Amerikaanse zangeres is ook wereldwijd de meest gestreamde artiest, maakt het muziekplatform woensdag bekend. 'Stiekem' van Maan (26) en Goldband is dit jaar in Nederland het populairste nummer, wereldwijd is die eer voor 'Flowers' van Miley Cyrus (31). In Nederland staat dat nummer op plek twee.

"Benoemd worden tot Spotify's Top Global Artist is het beste cadeau"

Taylor zelf laat via Instagram weten dat ze haast niet kan geloven dat ze wereldwijd de best beluisterde artiest van het jaar is. 'Ik wil tegen iedereen die dit jaar mijn muziek waar dan ook ter wereld heeft geluisterd zeggen: bedankt! Benoemd worden tot Spotify's Top Global Artist is het beste cadeau dat ik me kan wensen.'

Als beloning deelde de zangeres daarop met haar fans een extra nummer uit haar kluis met bewaarde tracks. "Ik zat dus te denken aan een manier om jullie te bedanken", schrijft ze ook. "En velen van jullie hebben me gevraagd om You're Losing Me (uit The Vault) te kunnen streamen, dus bij dezen! Jullie kunnen er nu eindelijk overal naar luisteren."

Taylor Swift-concert binnenkort ook thuis te bekijken
Lees ook

Taylor Swift-concert binnenkort ook thuis te bekijken

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Na Taylor waren The Weeknd en Boef op respectievelijk plaats twee en drie de populairste artiesten in Nederland. Wereldwijd is het elf jaar geleden dat er een vrouwelijke artiest op nummer een stond, in 2012 was Rihanna de meest beluisterde artiest op Spotify. Opvallend is dat de tien populairste artiesten in Nederland voor de helft bestaat uit acts van eigen bodem. "We zien veel lokale artiesten, daar zijn we blij mee", zegt Antoine Monin van Spotify. Ten opzichte van vorig jaar is het aantal streams van Nederlandse artiesten met 7 procent gestegen.

De genres bij de populairste nummers in Nederland gaan alle kanten op. Op plaats een staat dus 'Stiekem' van Maan en Goldband, maar op plek twee staat 'Flowers' van Miley Cyrus. Plek drie is vergeven aan 'Engelbewaarder' van Marco Schuitmaker. In de top tien staan verder nummers als 'Ladada' (Claude), 'Tattoo' (Loreen) en 'Paracetamollen' (Flemming). 'Stiekem' staat volgens Spotify ook bij de tien best beluisterde nummers in België.

Vorig jaar was Antoon in Nederland de meest beluisterde artiest op Spotify. 'Vluchtstrook' van Kris Kross Amsterdam, Antoon en Sigourney K was in 2022 het meest gestreamde nummer in Nederland. Net als vorig jaar is ook in 2023 de podcast Geuze & Gorgels het best beluisterd.

Lees meer over
Taylor Swift