WINTER VOL IRRITATIE

Benjamin constateert 'red flag' bij eerste date in Winter Vol Liefde

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© RTLBenjamin constateert 'red flag' bij eerste date in Winter Vol Liefde
RTL

Het is eindelijk zover: vandaag is het nieuwe programma 'Winter Vol Liefde' begonnen. En het belooft net als grote tv-zus 'B&B Vol Liefde' een heerlijke zoektocht naar de ware te worden. In de eerste aflevering leren we onder anderen Benjamin kennen. Hij moet nog even wennen aan zijn eerste liefdeskandidaat.

"Ik denk dat dit me heel snel gaat irriteren en dat niet de leukste versie van mij naar voren gaat komen"

Zwitserland is de eerste grote liefde van de 26-jarige Benjamin. Drie jaar geleden verkast hij naar het prachtige land en is daar horecatijger pur sang. Eén ding mist nog: een leuke man aan zijn zijde. "Verkering heb ik nog nooit gehad. Dus ik zou niet weten hoe dat gaat voelen, als ik dat ga voelen."

Er zijn genoeg mannen die zich hebben aangemeld, dus is het tijd om te selecteren wie langs mogen komen. Een van de deelnemers op wie Benjamin zijn oog laat vallen is Nicky. Hij is afgereisd naar Zwitserland om het hart van Benjamin te veroveren. "Ik dacht: met deze jongen kan ik wel echt een klik opbouwen. En wie weet de liefde vinden", zegt Nicky over hem. 

Hierin verschilt Winter Vol Liefde van grote tv-zus B&B Vol Liefde
Lees ook

Hierin verschilt Winter Vol Liefde van grote tv-zus B&B Vol Liefde

Maar Benjamin heeft nog helemaal niet op de komst van Nicky gerekend. Hij loopt half naakt door zijn huis rond. "Ik ben nog helemaal niet aangekleed", schreeuwt hij van boven. "Het zag er goed uit", vleeskeurt Nicky zijn potentiële toekomstige partner. Benjamin vindt het allemaal minder leuk. "Dat was wel heel gek." Maar het ijs is gebroken. "Leuke jongen. De eerste indruk is gewoon goed", zegt Nicky. 

De twee gaan dineren en leren elkaar beter kennen. "Ik vind jou nog steeds een leuke jongen. Je bent wel het type jongen waar ik op zou vallen", geeft Nicky prijs. Maar dat schrikt Benjamin enorm af, zo vertelt hij achteraf op camera. "Dan merk ik meteen aan mezelf: oh nee, joh. Je bent hier net tien minuten. Je hebt net alleen mij gezien, je hebt het huis gezien... Dat kun je nog niet zeggen." 

Nicky is een open boek. "Ik heb samengewoond. Meerdere keren. Ik was vroeger die jongen die 24/7 op je lip zat en de hele dag bij je wou zijn. Daar was ik wel heel impulsief in. Maar nu niet meer." Benjamin schrikt zich dood. "Ik vind dat echt een red flag, zeg maar", vertelt hij aan Nicky. "Als iemand heel intens... en 24/7 bij je wil zijn en contact wil hebben. Daar krijg ik het echt benauwd van. Ik ben wel iemand die heel erg waarde hecht aan z'n vrijheid."

Benjamin heeft al snel door dat dit niet de jongen voor hem is, zo verklaart hij op camera. "Daar krijg ik het helemaal benauwd van. En dat hij zegt dat hij dat niet meer doet... volgens mij als dat eenmaal in je zit, dan gaat dat er niet zo makkelijk uit."

"Ik heb het gevoel dat hij niet heel erg luistert naar wat ik zeg. En dan denkt hij: ja, even kijken in m'n boekje wat ik heb opgeschreven... o ja, die oneliner, die kan ik er nu wel ingooien", gaat Benjamin verder over z'n eerste liefdeskandidaat. "Ik denk dat dit me heel snel gaat irriteren en dat niet de leukste versie van mij naar voren gaat komen." Toch wil hij Nicky wel een kans geven. 

Hoe het afloopt tussen Benjamin en Nicky zie je elke maandag tot en met donderdag in Winter Vol Liefde om 20.30 uur bij RTL 4 en Videoland. 

Lees meer over
Winter Vol Liefde