WINTER VOL VAN ZICHZELF

Benjamin is he-le-maal klaar met Joshua in Winter Vol Liefde: 'Rustig!'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© RTLBenjamin is he-le-maal klaar met Joshua in Winter Vol Liefde: 'Rustig!'
RTL

Benjamin houdt na een romantische avond met Joshua een behoorlijke kater over aan al die romantiek in 'Winter Vol Liefde'. En dan komt er ook nog eens een nieuwe hunk de Zwitserse Alpen ingelopen, die het hart van de horecatijger sneller doet kloppen.

"Vanavond gaat hij gewoon weer terug naar zijn eigen hok"

Joshua wordt niet wakker in het gastenverblijf, maar in het huis van Benjamin nadat hij zich heeft uitgesloofd voor een romantische avond. "Het was heel relaxed, vond ik", zegt Benjamin de volgende ochtend. "Maar vanmorgen dacht ik: pff... dit is de reden waarom je niet meer in mijn huis was, hè? Waarom ben je in m'n huis? Gisteravond was leuk, maar hij had wel naar beneden mogen lopen zodat ik in de ochtend een momentje voor mezelf heb." 

Joshua is zich van geen kwaad bewust. "Ik moet zeggen dat ik het eigenlijk wel gezellig vind", vertelt hij in de vroege ochtend aan Benjamin. "Ik voel dat het bij ons wel redelijk goed zit." Hij mag dan veel voelen, hij voelt niet aan dat Benjamin helemaal geen zin heeft in het gekeuvel wanneer de dag net is begonnen.

Dan is het eindelijk tijd om het huis te verlaten en krijgt Benjamin letterlijk en figuurlijk de frisse lucht die hij zo hard nodig heeft. "Ik vond het lekker om even in die auto te zitten. Dan hoef je elkaar niet aan te kijken. Ik wil nog even... rustig", vertelt hij op camera. Joshua is 100 stappen verder en zit nog steeds in de romantische sferen van de avond ervoor. Hij besluit om Benjamin een kus te geven, maar daar is de jonge hond niet van gediend. "Vanavond gaat hij gewoon weer terug naar zijn eigen hok, zoals hij dat noemt." 

(Tekst gaat verder onder de video.)

Benjamin stuurt mannen het huis uit in Winter Vol Liefde: 'Het valt zwaar'
Lees ook

Benjamin stuurt mannen het huis uit in Winter Vol Liefde: 'Het valt zwaar'

Loopt Joshua te hard van stapel of komen Benjamins gevoelens altijd langzaam op gang? "Ik ben nooit snel verliefd. En dat ga ik ook nooit worden. Ik wil eerst zeker weten voor ik me verder openstel. Soms vind ik hem heel snel en intens en heel lief ook. Hij zegt heel lieve dingen tegen me en dan blokkeer ik een soort van." Benjamin heeft bindingsangst, maar Joshua heeft dan weer verlatingsangst. "Die twee dingen botsen een beetje." 

En zoals verwacht is daar een nieuwe speler in aantocht in de vorm van Olivier-Bas. Met zijn felblauwe ogen verblindt hij Benjamin bij de eerste oogopslag. "Die ogen! Heb je die ogen gezien? Daar verdwaal je wel in, hoor. Zijn echt heel mooie ogen." De eerste indruk is bij beiden heel goed. Maar dan komt Joshua de hoek om. "We gaan echt een heel leuke tijd tegemoet en dan kan die weer na een paar dagen foetsie", geint hij op camera. 

Maar de enige die inmiddels foetsie gaat, is Joshua zelf, maar dan uit Benjamins hart. "Ik zou tegen hem zeggen: competition is on, want ik heb wel het idee dat deze iets langer gaat blijven", verklaart de horecatijger. Helemaal als Joshua wel heel nadrukkelijk de aandacht zoekt tijdens een rustig momentje tussen Benjamin en Olivier-Bas. "Je kunt me wel willen imponeren, maar dit zorgt voor een tegenbeweging bij mij", zegt Benjamin. "Ik vind dit totaal niet leuk." Hij heeft het idee dat Joshua ervoor zorgt dat Olivier-Bas niet zichzelf kan zijn. 

Voor Joshua zit het allemaal anders. "Wat ik wel vermoeiend vind, is dat de mannen die komen een soort strijd aangaan met mij. Ik geloof daar niet in. Ik geloof niet in een strijd. Ik geloof erin dat het gaat zoals het gaat. Dus als er iemand binnenkomt van wie ik zie dat Benjamin helemaal verliefd wordt en mij niet meer ziet staan, dan is dat zo. Ik ben hier geen strijd aan het voeren", vertelt hij. "Ik ben verliefd op Benjamin en Benjamin is verliefd op mij."

Joshua heeft niet door dat Benjamin langzaamaan aan het uitchecken is in zijn hart. "Ik ga nu even geen aandacht besteden aan Joshua de komende twee dagen. Laat hem maar een beetje zwemmen, dat is goed voor hem. Dan wordt 'ie misschien een beetje onzeker. Dat is niet slecht", vertelt Benjamin. 

Je ziet Winter Vol Liefde elke maandag tot en met donderdag om 20.30 uur bij RTL 4 en bij Videoland kijk je het datingprogramma vooruit. 

Lees meer over
Winter Vol Liefde