WELKOMSTSHOW

3FM-dj's Tom en Joe 'in de steek gelaten' door nieuwe collega's

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© Instagram @npo3fm3FM-dj's Tom en Joe 'in de steek gelaten' door nieuwe collega's
RTL

Nieuwbakken NPO-dj's Tom de Graaf en Joe Stam hebben maandagmiddag na zo'n zeven uur hun eerste uitzending op 3FM beëindigd. Dat doen ze na een spong in een ijskoude vijver op het Mediapark in Hilversum. Het tweetal krijgt maandagochtend aan het eind van hun show te horen dat ze de rest van de dag moesten blijven om een 'welkomstshow' te maken. Hun 3FM-collega's komen dan ook niet opdagen voor hun eigen programma's.

"Het is allemaal in het geheim bekokstoofd met alle andere 3FM-dj's. Zij hebben de opdrachten verzonnen"

Tom en Joe hebben de hele ochtend en middag live op de radio opdrachten uitgevoerd. Zo moeten ze onder meer honderd mensen overhalen om hun radio op NPO 3FM te zetten, een enorme stapel achterstallige prijzen versturen naar winnaars, een live-optreden regelen en met een schaal oliebollen langsgaan bij hun nieuwe buren van NPO Radio 2, NPO Klassiek en NPO Radio 5. Tegen 16.00 uur sprongen ze als laatste opdracht gekleed in 3FM-groene zwembroeken in de vijver.

Gesprek over lhbtiq+-rechten op 3FM is Radiomoment van het Jaar
Lees ook

Gesprek over lhbtiq+-rechten op 3FM is Radiomoment van het Jaar

"Ze vonden het spannend en leuk", reageert eindredacteur Jauke Jansens van NPO 3FM. De dj's wisten tot 10.00 uur maandagochtend van niks. "Het is allemaal in het geheim bekokstoofd met alle andere 3FM-dj's. Zij hebben de opdrachten verzonnen." De nieuwe dj's, die onlangs Qmusic verruilden voor NPO 3FM, hadden geen idee tot hoe laat ze in de studio moesten blijven. "In hun ogen had het ook tot heel laat in de avond kunnen duren."

Met de ludieke actie konden de dj's kennis te laten maken met de zender, en konden de luisteraars het tweetal leren kennen. Tom en Joe zijn sinds dit jaar elke werkdag tussen 09.00 en 10.00 uur te beluisteren op de zender.

Lees meer over
3FM