DIJCK VAN EEN TALENT

Acteur die Gerard Joling speelt in de serie Patty onthult zich in De Slimste Mens

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPActeur die Gerard Joling speelt in de serie Patty onthult zich in De Slimste Mens
RTL

Dit jaar is de serie 'Patty', naar het leven van Patty Brard (68), te zien bij Videoland. En in die serie wordt ook Gerard Joling geportretteerd. In 'De Slimste Mens' is bekendgemaakt wie die rol gaat spelen.

"Ik heb er de kracht niet meer voor"

Tijdens het onderdeel Galerij worden afbeeldingen van Patty Brard laten zien samen met dingen die rijmen op haar achternaam. "Jij bent een Patty-specialist", zegt presentator Philip Freriks tegen acteur Dook van Dijck. "Jij gaat spelen in de serie over Patty voor Videoland." Dook bevestigt de onthulling. "Ik ben erg Patty-fan moet ik zeggen."

Patty Brard pakt uit met eerste beelden van nieuw huis
Lees ook

Patty Brard pakt uit met eerste beelden van nieuw huis

Maar de rol van Patty is al vergeven aan Eva van de Wijdeven en Holly Mae Brood. "Ik mag volgens mij niet zeggen wie ik speel, maar ik kan wel een ding zeggen: ik heb er de kracht niet meer voor." Wanneer Philip opmerkt dat dat wel Gerard Joling moet zijn, bevestigt Dook dat. "Iedereen in de serie speelt wel dat karakter, maar het is, zoals je ziet, niet helemaal een-op-een." Hij laat meteen wat Gerard-uitspraken de revue passeren om te laten horen dat hij de stem goed kan nadoen. 

Lees meer over
Patty BrardGerard Joling