LAATSTE LOODJES

Grote zorgen om zwangere Mieke en drieling in Meer Dan Verwacht

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© EO/screenshot Meer Dan Verwacht 18 januari 2024Grote zorgen om zwangere Mieke en drieling in Meer Dan Verwacht
RTL

De laatste loodjes wegen het zwaarst bij Mieke in 'Meer Dan Verwacht'. Ze is in verwachting van een drieling en kampt met misselijkheid en overgeven. Dat baart haar, haar partner Nick en haar verloskundige zorgen.

"Alles komt omhoog"

Kijkers zien donderdagavond hoe Mieke, die op dat moment 27 weken zwanger is, wordt verrast met een babyshower. Met feesttoetertjes en ballonnen wordt ze meegenomen op een boottocht. Daarop giert het gezelschap het uit van de pret, maar het lachen vergaat Mieke in de dagen daarna. 

Mieke is namelijk al dagen kotsmisselijk, heeft veel last van maagzuur en moet regelmatig overgeven. Haar verloskundige raadt aan om voor een spoedonderzoek naar het ziekenhuis te gaan. "Alles komt omhoog. Vanochtend hing ik weer boven de wc en toen dacht ik: het gaat gewoon niet tof." 

Kijkers onder de indruk van alleenstaande drielingmoeder Tatiana uit Meer dan verwacht
Lees ook

Kijkers onder de indruk van alleenstaande drielingmoeder Tatiana uit Meer dan verwacht

In het ziekenhuis wordt Mieke en Nick, die samen al dochter Yara (1) hebben, uitgelegd dat misselijkheid ook een teken van een zwangerschapsvergiftiging kan zijn. En dat is mogelijk gevaarlijk. Na bloedonderzoek blijkt echter dat dit gelukkig niet het geval is. Later wordt duidelijk dat Mieke wel zwangerschapsdiabetes heeft en ook dat kan een groot risico voor haar zwangerschap met zich meebrengen.

Op dat moment is Mieke 30 weken zwanger en moet ze dagelijks haar bloedwaardes checken. "Het komt echt door de zwangerschap en met een meerlingzwangerschap heb je er iets meer risico op", legt ze uit. "Als ik zo doorging, niet dat ik heel ongezond at, maar [als] mijn suikers te hoog waren, kan het zijn dat de baby's veel te hard groeien, dus dat ze veel te zwaar zijn. En dat kan weer zorgen voor een vroeggeboorte maar ook moeilijkheden bij de geboorte." 

En dus is het - naast gezonde voeding de hele dag door - knabbelen op radijsjes terwijl Nick een zak chips opentrekt. "Ik kan niet wachten om gewoon weer een reep chocola open te trekken of 's avonds op de bank te hangen met een zak chips." 

Meer Dan Verwacht is elke werkdag om 19.00 uur te zien op NPO 1 en kun je hier terugkijken.