MEER DAN VERWACHT

Tatiana staat doodsangsten uit als Hope op de ic belandt in Meer dan verwacht

Door RTL Boulevard ··Aangepast:
© EO/screenshot Meer dan verwacht 19 januari 2024Tatiana staat doodsangsten uit als Hope op de ic belandt in Meer dan verwacht
RTL

In de nieuwe aflevering van 'Meer dan verwacht' zien we dat moeder Tatiana angstige momenten beleeft. Een van haar drielingdochters, Hope, kampt met ernstige ademhalingsproblemen en wordt met loeiende ambulancesirenes naar het ziekenhuis gebracht. Voor Tatiana breekt er een spannende tijd aan op de intensive care, zal alles goed komen met Hope?

"De ambulancebroeder kwam binnen en zei meteen: 'Dit kind is hartstikke ziek'"

Tatiana heeft haar handen vol aan haar drie dochters Hope, Faith en Charity. De relatie met de vader van haar kinderen is tijdens de zwangerschap gestrand, waardoor ze nu in haar eentje de zorg van de drie meisjes op zich neemt. In het dagelijks leven levert dit natuurlijk al genoeg stress op, maar als Hope plotseling doodziek wordt, moet ze extra haar best doen om alle ballen hoog te houden.

Hope eet en drinkt al een paar dagen slecht en kampt ook nog eens met ademhalingsproblemen. Omdat ze een geboren hartpatiënt is, wordt ze meteen opgenomen op de intensive care. "De ambulancebroeder kwam binnen en zei meteen: 'Dit kind is hartstikke ziek'", blikt Tatiana terug. "Dus hup, de ambulance in en toen kwamen we hier aan op de spoedeisende hulp waar er 15 mensen klaarstonden."

Grote zorgen om zwangere Mieke en drieling in Meer Dan Verwacht
Lees ook

Grote zorgen om zwangere Mieke en drieling in Meer Dan Verwacht

Omdat Hope hartpatiënt is, nemen de artsen het zeer serieus. "Alles moest gecheckt worden, er moest bloed geprikt worden en toen hebben ze wel gezien dat ze echt goed ziek is. Er zijn ook nog foto’s gemaakt en daarop kun je ook goed zien dat er wat aan de hand is, alleen het is nu nog niet duidelijk wat het precies is. Het kan ook een flinke keelontsteking zijn of iets dergelijks, maar dat weet je gewoon niet", aldus Tatiana.

De schrik zit er bij haar goed in. "Wat mij vooral zorgen baarde is dat Hope ondanks haar hart altijd wel een glimlach gaf, maar nu heb ik die al drie dagen niet gezien. De koorts is gezakt.'' Hope wordt de komende dagen goed in de gaten gehouden en gelukkig kan Tatiana rekenen op de hulp van haar moeder. Zij zorgt voor Faith en Charity als Tatiana in het ziekenhuis is. 

De aflevering eindigt gelukkig met goed nieuws. "Het gaat veel beter met Hope", kondigt Tatiana aan. Wat Hope uiteindelijk mankeerde, krijgt de kijker niet te weten. "Dus ze mag uit het ziekenhuis." Niet veel later kunnen we zien dat Hope weer thuis is en samen met haar zusjes geniet van een lekkere maaltijd. Het meisje zit er weer hartstikke vrolijk bij. Voor Tatiana is het na een paar dagen ziekenhuis weer even schakelen. Als de meisjes eindelijk op bed liggen, laat ze de ravage in huis zien. "Dat is toch wel één ding dat ik niet gemist heb", grapt ze. 

Meer dan verwacht is elke werkdag om 19.00 uur te zien op NPO 1 en kun je hier terugkijken.