NIET OVER EEN NACHT PARIJS

Hélène Hendriks blijft in Nederland voor olympische editie Oranjezomer

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPHélène Hendriks blijft in Nederland voor olympische editie Oranjezomer
RTL

Hélène Hendriks reist komende zomer niet af naar Parijs om daar een olympische editie van haar programma 'De Oranjezomer' te maken. De show zal gewoon in Nederland worden gemaakt, zegt de presentatrice vrijdag in de SBS6-talkshow 'Vandaag Inside'.

"Wij blijven hier in Nederland met De Oranjezomer. Wij waren in de race om naar Parijs te gaan, maar om wat voor reden dan ook is dat afgeketst", vertelt Hélène. Ze reageert daarmee op het bericht dat RTL mogelijk wel naar Parijs gaat om daar met Matthijs van Nieuwkerk zeven dagen per week een olympische talkshow te maken.

Waarom SBS niet gaat, weet Hélène niet precies. Mogelijk gaat het om geld, maar ook zeker speelt mee dat de zender geen beeldrechten heeft van de Olympische Spelen. "Kijk, als je sporters uitnodigt, is het wel leuk als je ook beelden hebt. Want sport, daar moet je naar kijken."

Matthijs van Nieuwkerk werkt aan dagelijks programma Olympische Spelen
Lees ook

Matthijs van Nieuwkerk werkt aan dagelijks programma Olympische Spelen

De Olympische Spelen vinden van 26 juli tot 11 augustus plaats in de Franse hoofdstad. RTL bevestigt eerder vrijdagavond dat er momenteel wordt gekeken of een show met Matthijs 'productioneel haalbaar' is.

Lees meer over
Hélène HendriksMatthijs van NieuwkerkDe OranjezomerOlympische Spelen