BOOS 2.0

Tim Hofman over nieuwe koers BOOS: 'Zwaardere journalistiek sinds The Voice'

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANP Tim Hofman over nieuwe koers BOOS: 'Zwaardere journalistiek sinds The Voice'
RTL

De redactie van 'BOOS' is sinds de aflevering over misstanden op de werkvloer van 'The voice of Holland' 'een nieuwe koers' ingeslagen. In het wekelijks terugkerende programma wordt 'een breder, maatschappelijk perspectief' gezocht, aldus de 35-jarige presentator Tim Hofman in een interview met mediavakblad 'Villamedia'.

"We hebben altijd in de hoek van infotainment gezeten en ons tegelijkertijd aan journalistieke principes gehouden. Het karakter van BOOS is veranderd, we zijn zwaardere journalistiek gaan beoefenen", zegt Tim. De aflevering over het grensoverschrijdende gedrag bij The Voice vormde hiervoor het startpunt, aldus Tim. "The Voice was het eerste verhaal in die nieuwe koers die we zijn ingeslagen."

Nieuw boek Tim Hofman bestaat uit 'essays over de wereld'
Lees ook

Nieuw boek Tim Hofman bestaat uit 'essays over de wereld'

Sinds de grenzen qua onderwerpkeuze wat zijn opgeschoven, is de redactie zich steeds bewuster geworden van 'welke andere verwachtingen' kijkers van het programma hebben. "Mensen vragen: waarom maak je dit? Of waarom op deze manier? De dynamiek rondom mij én het programma is sinds de bekroning en alles eromheen veranderd." Al vertelt Tim dat de verhalen waar BOOS ooit mee begon, bijvoorbeeld van 'mensen die een conflict hebben met hun huisbaas', ook gemaakt moeten blijven worden.

Tim was in 2022 Journalist van het Jaar. Donderdag wordt de Journalist van het Jaar 2023 bekendgemaakt.

Lees meer over
Tim HofmanBOOS