OVER DE GTSTRENS

Van Curaçao tot Lapland: de spannendste GTST-vakanties

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Endemol NederlandVan Curaçao tot Lapland: de spannendste GTST-vakanties
RTL

De opnames van 'GTST' op Curaçao zijn in volle gang. Het is even geleden dat de camera's met de Meerdijkers mee over de grens gingen, maar zeker niet de eerste keer. En de rode lijn in alle vakanties is dat er gegarandeerd iets ergs gebeurt, of dat nou tijdens of vlak na de reis is. Herinner je je bijvoorbeeld nog die dramatische reis naar Lapland en Thailand?

Curaçao

Het is ook niet de eerste keer dat GTST'ers voet op Curaçaose bodem zetten. In 2002 was het Caribische eiland ook al het decor voor de vakantie van Ludo (Erik de Vogel) en Janine (Caroline De Bruijn), die fataal afliep voor Ludo's doorgedraaide ex Meike (Robine van der Meer). Caroline blikte voor haar vertrek naar de huidige opnames op Curaçao terug op die vakantie: 

GTST hint op terugkeer van dit personage
Lees ook

GTST hint op terugkeer van dit personage

Lapland

Vóór de tweede reis naar Curaçao ging (een deel van) de cast vijf jaar geleden voor het laatst naar het buitenland. Ter ere van de zesduizendste aflevering in 2019 streken onder anderen Amir (Alkan Çöklü), Daan (Dorian Bindels), Rik (Ferri Somogyi), Bing (Everon Jackson Hooi) en Anton (Joep Sertons) neer in Lapland voor het koude, maar bruisende vrijgezellenfeestje van Amir voor hij zijn jawoord aan Sjors (Inge Schrama) gaf. Ook Sarah Chronis speelde een rol in deze special, als reisleidster Romy. De stemming sloeg om toen Romy spoorloos verdween bij een ongeluk met een sneeuwscooter. Ze raakte hierbij halfzijdig verlamd. Een vakantie met een zwart randje, dus.

Maleisië

Ook een enerverende trip was die naar Maleisië in 2003. Dit keer was Stefano (Bas Muijs) de Sjaak toen hij in een moeras dreigde weg te zakken. Gelukkig kon Ludo zijn halfbroer van een drijfzanddood redden. Het had niet veel gescheeld, of het was met Bas echt verkeerd afgelopen in het Maleisische oerwoud. "Op een van die bladeren zat een grote zwarte schorpioen", blikte de acteur in 2020 terug in de zomerspecial Goede Tijden Zomer Tijden. "Hij zat in een dichtgevouwen bananenblad dat tegen mij aan dreef. Die schorpioen kroop rustig tegen mijn borst. Dat stond niet in het script, maar dat beest zat daar wel. Een schorpioen boven je hart is levensgevaarlijk."

Thailand

In 2016 reisden Bing, Nina (Marly van der Velden), Noud (Ruud Feltkamp) en Sacha (Gaby Blaaser) af naar Thailand. Onder de Thaise zon laaide het vuurtje tussen exen Nina en Noud weer op. Het begin van veel ellende terug in Nederland: nadat Sacha hoorde hoe Noud Nina de liefde verklaarde voor haar bruiloft met Bing, kwam er een hartverscheurend einde aan zijn relatie met Sacha. Overstuur vluchtte zij namelijk de voor het bruidspaar geregelde caravan in, die los van de auto raakte en tegen een elektriciteitskast botste. Sacha kwam om het leven bij de ontploffing daarvan.

Ierland

In 2015 was het Wiet (Piep Pellens) die een helse vakantie te verduren kreeg. Haar verloofde nam haar mee naar zijn familiehuis in Noord-Ierland. Daar bleek hij een regelrechte psychopaat te zijn die Wiet wilde vermoorden. Uiteindelijk sprong hij zelf van een klif.

IJsland 

IJsland was het toneel van een van de meest iconische scènes van GTST. Daar stortte Bowien (Tanja Jess) namelijk in het ravijn, nadat haar aartsvijand Ludo haar bungelend aan een klif aan haar lot overliet. 

Je ziet: de makers van Nederlands langstlopende soapserie gaan graag voor een slecht einde van de vakanties. Heeft Curaçao dit keer ook iets verschrikkelijks voor de Meerdijkers in petto, of wordt dit een trip met alleen maar voorspoed?

Wanneer de GTST-afleveringen op Curaçao precies te zien zijn, is nog niet bekend. Mogelijk heeft de reis te maken met de zomercliffhanger of de zevenduizendste aflevering.

Lees meer over
Everon Jackson HooiBabette van VeenCaroline de BruijnJette van der MeijErik de VogelBas MuijsLudo SandersGTST