Grootste angst

Ewout Genemans is doodsbang voor muizen: 'Ik ren weg'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANP Ewout Genemans is doodsbang voor muizen: 'Ik ren weg'
RTL

Voor zijn werk komt Ewout Genemans (39) op de engste plekken ter wereld, dus je zou denken dat hij niet snel op de kast te krijgen is. Maar niets blijkt minder waar: de presentator heeft namelijk één grote angst en dat zijn muizen, zo vertelt hij in de nieuwe 'Beau Monde'.

"Ik ga niet gillen, maar ik ren wel weg"

Ewout is naar eigen zeggen niet snel ergens bang voor, maar als hij een muis ziet, schiet zijn hartslag omhoog. "Ik ben als de dood voor muizen. Dat klinkt kinderachtig, want ik ben voor de opnames van mijn programma’s op de gevaarlijkste plekken geweest", geeft hij toe.

Opmerkelijk is dat zijn angst niet voor alle knaagdieren geldt. "Ik weet nog dat ik een nacht doorbracht in een gevangenis in Madagaskar", blikt hij terug. "Sowieso al geen prettige plek, maar in het donker kwamen er ook nog honderden ratten vanuit de grond naar boven. Het rare is dat ik op zo’n moment zo bezig ben met mijn werk dat die ratten me niet eens zoveel kunnen schelen."

Ewout Genemans in Zuid-Afrika voor 'bijzonder nieuw project'
Lees ook

Ewout Genemans in Zuid-Afrika voor 'bijzonder nieuw project'

Maar als de presentator dan terug in Nederland is, werkt zijn brein heel anders. "Als ik dan thuis ook maar het kleinste geluidje hoor dat kan duiden op de aanwezigheid van een muis, ben ik weg. Ik ga niet gillen, maar ik ren wel weg." 

Lees meer over
Ewout Genemans