De Kraantjes reageren op afgebrande schnitzels in Een Huis Vol Emigreert
Kijkers van 'Een Huis Vol Emigreert' zagen in de aflevering van vrijdagavond hoe de Kraantjes hun camping in Luxemburg openden. Een spannende dag, met nog wat opstartproblemen. Met name in de keuken van het campingrestaurant. Linda en Ivan delen nu een update over de schnitzel-gate.
"We weten inmiddels hoe we de lekkerste schnitzels kunnen bakken"
Ivan Kraan weet goed wat-ie wil op zijn camping en in het bijbehorende restaurant. Dat legt hij dan ook haarfijn uit aan de aangenomen kok Mike. De beste man, met naar eigen zeggen jaren ervaring, hoort hoe hij verse friet en voorgepaneerde schnitzels moet gaan bereiden. "Die klappen we dubbel met ham en kaas ertussen en dan heb je een cordon bleu", instrueert Ivan hem over het Hollandse maaltje dat de Kraantjes hun campinggasten willen serveren.
Klare taal, maar de kok heeft toch de nodige stress in de keuken als de schnitzels door de eerste gasten besteld worden. Die moeten op dat moment nog ontdooid worden. Mike laat weten 'behoorlijk zenuwachtig' te zijn tijdens het bereiden van de bestelling.
Daarnaast neemt ook Linda zelf de proef op de som. "Wat een lap", zegt ze over de schnitzel die ze geserveerd krijgt. Na haar eerste hap, blijkt ze nog niet enthousiast te zijn. "Eerlijk antwoord: hij is lekker, maar hij is iets te hard gegaan. Ik vind het zielig om te zeggen, maar ik moet eerlijk zijn." Toch houdt ze vertrouwen in de keuken. "Je moet het fornuis leren kennen, de pannen leren kennen, het vlees leren kennen, want elke schnitzel is weer anders. Maar het is verder prima hoor."
Zonder het geproefd te hebben, vellen kijkers helaas wel al een oordeel. 'Stress om twee schnitzels. Waar hebben ze die kok vandaan?' klinkt het kritisch. Ook wordt er gelachen om Ivan, die aan de kok uitlegt hoe koken werkt.
Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.
Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.
Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.
Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.
Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.
Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.
Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.
Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.
Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.
De Kraantjes hebben inmiddels gereageerd op de schnitzel-gate. 'Wat hebben wij gisteravond hard gelachen om het gestuntel in de keuken', pennen Ivan en Linda. Ze willen duidelijk maken dat het inmiddels beter gaat in de keuken: 'Het gestuntel is langzamerhand overgegaan in een team dat lekker met zijn allen aan het werk is. We weten inmiddels wat we kunnen en als het een keer niet goed gaat dan verzinnen we een goede oplossing. (...) We weten inmiddels hoe we de lekkerste schnitzels kunnen bakken en ook de cordon bleu valt goed in de smaak.'
Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.
Een Huis Vol Emigreert is elke vrijdag om 21.30 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO 1 en kun je hier terugkijken. Via NPO Start kun je de afleveringen vooruit kijken.
RTL Boulevard sprak Ivan en Linda over hun emigratie: