Eus Outside

Özcan Akyol niet naar Vandaag Inside na rel om filmpje: 'Hij laat het lopen'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPÖzcan Akyol niet naar Vandaag Inside na rel om filmpje: 'Hij laat het lopen'
RTL

Het lijkt erop dat het dondert en bliksemt tussen Özcan Akyol (39) en de mannen van 'Vandaag Inside'. De presentator zou donderdag naar het SBS-praatprogramma komen, maar heeft zijn optreden afgezegd. Dat vertelde 'VI'-presentator Wilfred Genee (56) dinsdagavond in de talkshow.

"Omdat hij steeds moet herhalen wat hij gezegd heeft wel een beetje vermoeiend begint te vinden"

Al weken gaat het over een filmpje waarvan Eus stelt dat het rondgaat en waarin Matthijs van Nieuwkerk zich grensoverschrijdend zou gedragen. Niemand wist echter van het bestaan van de video. Uiteindelijk dook een ander filmpje op en van die beelden zeggen de meeste mensen dat het allemaal wel meevalt, terwijl Eus dus zei dat het juist om heel heftige beelden zou gaan.

Inmiddels heeft Omroep MAX-baas Jan Slagter zich ook uitgesproken tegen Eus. Hij vindt dat hij door de presentator op het verkeerde been is gezet. Jan keerde zich namelijk ook tegen Matthijs, maar heeft daar nu spijt van. Ondertussen heeft Eus al laten vallen dat hij het 'kansloze mediacircus' rond dit verhaal hekelt.

Jan Slagter vermoedt dat Özcan Akyol 'onder druk is gezet' door BNNVARA
Lees ook

Jan Slagter vermoedt dat Özcan Akyol 'onder druk is gezet' door BNNVARA

Maar dat kansloze circus gaat vooralsnog dus gewoon door. Ook in Vandaag Inside, waar Eus een graag geziene gast is. Daar vroeg Albert Verlinde dinsdagavond of Eus - zoals gepland - donderdag nog langskomt. "Hmm, nee", zegt Wilfred daarop. Dat bevestigt ook Johan Derksen: "Het ziet er niet naar uit."

"Hij heeft aangegeven dat hij het nu even laat lopen", gaat Wilfred door. "Omdat hij steeds moet herhalen wat hij gezegd heeft wel een beetje vermoeiend begint te vinden."

Volgens Johan heeft Eus 'zichzelf vastgeluld met dat filmpje dat niet bestaat'. "En dan moet je op een gegeven moment iets zeggen." Volgens de 75-jarige tv-analist zou Eus er goed aan doen om sorry te zeggen. "Dan ben je overal van af. En dat kan hij níet opbrengen. Hij ontkent het hier, maar niet met duidelijke argumenten en dan blijft het sudderen. Ja, hij heeft twee fouten gemaakt: hij heeft zich vastgeluld en hij heeft z’n beste vriend laten vallen."

Dat Eus goede vriend Matthijs heeft laten vallen, vindt ook René van der Gijp 'niet lekker'. "Omdat het om zijn vriend gaat, maakt het het extra pijnlijk natuurlijk, hè? Dat is pijnlijk."

Eerder liet Wilfred zich tegen RTL Boulevard al uit over het vermeende Matthijs-filmpje. Wat hij toen te zeggen had, zie je in de video hieronder.

Lees meer over
Özcan AkyolWilfred GeneeRene van der GijpJohan DerksenVandaag Inside