Licht, camera, actie!

Alex van Keulen neemt voor één keer stokje van Martijn Krabbé over in Kopen zonder Kijken

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© RTLAlex van Keulen neemt voor één keer stokje van Martijn Krabbé over in Kopen zonder Kijken
RTL

In een nieuwe aflevering van 'Kopen zonder Kijken' zien kijkers dat de alleenstaande moeder Alethea dringend op zoek is naar een nieuw huis. Samen met haar twee dochters woont ze in een appartement in Hilversum waar de ruimte beperkt is.

"Het is foute boel als ik aankom met legen handen"

Makelaar Alex van Keulen krijgt deze week de opdracht om voor een budget van 405.000 euro een eengezinswoning te zoeken voor Alethea en haar twee dochters in Hilversum. Zij slapen nu nog samen op één kamer, maar Alethea wil hen allebei een eigen slaapplek kunnen bieden. "Vooral de oudste heeft behoefte aan een eigen plekje."

Omdat Alethea qua oppas afhankelijk is van familie, wil zij zo dicht mogelijk bij hen wonen, maar die zoektocht naar een huis blijkt lastig. "Daar maak ik me best zorgen over, want we zijn echt al een tijdje op zoek." Ondanks dat Alex zijn uiterste best doet, vindt hij geen geschikt huis voor Alethea en haar dochters, dus moet Alethea concessies doen. "Het is foute boel als ik aankom met legen handen", aldus Alex. 

Myra na deelname aan Kopen zonder Kijken: 'Willen hier lang blijven wonen'
Lees ook

Myra na deelname aan Kopen zonder Kijken: 'Willen hier lang blijven wonen'

Alethea besluit de voorkeurswijken los te laten. Dat vindt ze erg spannend. "Ik wil geen foute beslissingen nemen", zegt ze geëmotioneerd. Hierdoor is de kans van slagen een stuk groter.

Tot zijn eigen verbazing komt Alex direct na het concessiegesprek een geschikt huis voor Alethea tegen in één van haar voorkeurswijken. "Dat zou toch een grote grap zijn. Als we al zo lang aan het zoeken zijn en dan net om het hoekje vinden we de woning van haar dromen." 

Alex neemt in deze aflevering voor één keer het stokje over van Martijn Krabbé, die wegens zijn vakantie niet Alethea naar haar nieuwe woning kan rijden. Daarop neemt de makelaar de rol van presentator op zich en verklapt hij zelfs de aankoopprijs van het huis, waarna hij meteen kenbaar maakt dat het 'niet zo'n sexy verbouwing wordt' als Alethea kent van het programma. 

Ondanks dat er dus veel aan het huis moet gebeuren en er weinig budget over is gebleven na de aankoop, is Alethea direct verliefd. "Ik vind het een geweldig huis", zegt ze met een brede glimlach.

Door de verkoop van haar eigen huis kan Alethea 40.000 euro extra inleggen voor de verbouwing. "Ik vind het een hoop geld, maar het is het zeker waard", zegt ze. Bob gebruikt het geld om de bovenverdieping aan te pakken. Dat is precies hetgeen wat hij nodig had om het huis om te toveren tot droomhuis. "Dan hebben we denk ik een fantastisch huis voor haar gebouwd."

Wanneer Alethea na maanden wachten haar huis weer binnenloopt, weet ze niet wat ze ziet. "Jeetje, dit is toch niet normaal." Ze is dolblij met haar nieuwe huis en loopt geëmotioneerd en vol verwondering alle kamers binnen. "Ik ben echt gewoon flabbergasted. Ik vind het prachtig." Ook de dochters van Alethea zijn dolblij in hun nieuwe huis én met hun eigen slaapkamer. "Ze zijn over the moon."

Kopen Zonder Kijken zie je elke maandag om 20.30 uur bij RTL 4. Of kijk alvast vooruit bij Videoland

Hoe is het nu met Alethea? In Kopen Zonder Kijken: Gesetteld praat ze ons bij over het avontuur en geeft ze een update over Leah's kamer, die ze achteraf tóch heeft aangepast.

Lees meer over
Alex van KeulenBob SikkesKopen Zonder Kijken