Kopen zonder partner

Alleenstaande moeder Myra is de eerste single in Kopen zonder Kijken

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© RTLAlleenstaande moeder Myra is de eerste single in Kopen zonder Kijken
RTL

Alleenstaande moeder Myra zit met de handen in het haar. Zij en haar zoon Toon wonen samen in een heel leuke buurt in Rotterdam, maar het huis is gewoon te klein. Vooral omdat Myra en Toon allebei een flinke lengte hebben. Maar een huis kopen als alleenstaande moeder is niet erg makkelijk, vertelt ze in 'Kopen zonder Kijken'.

"Je wordt niet altijd als de meest serieuze partij gezien"

Myra is dolblij wanneer Martijn Krabbé voor de deur staat om te vertellen dat ze meedoet aan Kopen zonder Kijken. "Oh, geweldig", zegt ze opgelucht. Het is uniek dat de alleenstaande moeder meedoet. "Je bent de eerste single in ons programma", vertelt Martijn. Gelukkig hoeft ze het avontuur niet alleen aan te gaan. Zo heeft ze haar zoon Toon en haar beste vriend Tim die haar bijstaan. 

Haar eigen huis is veel te klein voor de lange Myra en ook zoon Toon heeft zijn lengte meezitten. "Hij wordt wel twee meter", verwacht de alleenstaande moeder. Zij en de vader van Toon zijn nooit samen geweest. "Hij is onverwachts gekomen", vertelt ze over Toon. "Het was niet gepland." 

Alex van Keulen: 'Een huis kopen zonder kijken? Nee, mijn vrouw beslist'
Lees ook

Alex van Keulen: 'Een huis kopen zonder kijken? Nee, mijn vrouw beslist'

Het is voor een single mom erg lastig om een huis te vinden, ondervindt Myra. Ze heeft al tientallen woningen bezichtigd en al veel biedingen gedaan, maar het lukt niet om een huis te krijgen. "Je staat alleen op die markt. Je wordt niet altijd als de meest serieuze partij gezien. Er is maar één salaris. Je krijgt sowieso geen voorrang. Ik denk dat je onder op de stapel komt, dat kan ik niet aantonen, maar ik denk dat het wel zo werkt." 

Alex van Keulen gaat voor Myra en haar zoon een huis zoeken. Al snel vindt hij iets en koopt hij het huis. Wanneer zij met bff Tim en haar zoon de puzzelrit doen, weten ze nog niet welk huis is gekocht voor hen. Aangekomen bij het gekochte huis is ze meteen enthousiast. "Superleuk huis en een superleuke buurt", zegt Myra, niet wetende dat dit haar nieuwe woning is. "Ik zou hier zo kunnen wonen." 

Nou, wat een geluk. Het is haar huis. "Dit wilde ik echt heel graag", zegt ze wanneer Martijn haar en Toon vertelt dat dit hun nieuwe woning is. "Ik dacht: dit kan niet, dit is niet haalbaar." Snel daarna pakken Bob Sikkes en Roos Reedijk het huis flink aan, zodat het kleine gezin het huis kan betrekken. Sprakeloos zijn ze wanneer ze het eindresultaat aanschouwen. "Wat hebben jullie er wat moois van gemaakt, zeg. Echt fantastisch", zegt Myra dolblij. 

In de video hieronder zie je hoe het nu met Myra en haar zoon Toon gaat.

Kopen zonder Kijken zie je elke maandag om 20.30 uur bij RTL 4.

Lees meer over
Kopen Zonder Kijken