Ik & Simon

Simon Keizer moest zichzelf vinden: 'Nick en Simon was mijn identiteit'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPSimon Keizer moest zichzelf vinden: 'Nick en Simon was mijn identiteit'
RTL

Jarenlang was Simon Keizer (39) onderdeel van Nick en Simon. Zei je Nick, dan zei je Simon. Maar wie is Simon zonder Nick? Doordat het duo vorig jaar uit elkaar ging, kreeg Simon alle tijd om uit te zoeken wie hij nou eigenlijk is zonder zijn voormalig wederhelft. In 'BEAU' vertelt hij openhartig hoe dat proces eruitzag.

"Ik heb mezelf alle vrijheid gegund"

"Ik heb eerst de tijd genomen om weer mens te worden", vertelt Simon over de tijd na Nick en Simon. "Nick en Simon was mijn identiteit. Wie ben ik als Nick en Simon wegvalt?" En met die vraag begon voor Simon de zoektocht naar zichzelf. "Ik heb mezelf alle vrijheid gegund. Dus dit had ook twee jaar kunnen duren." 

(Tekst gaat verder onder de video.)

Nick en Simon 'volgen elkaar op afstand' sinds breuk
Lees ook

Nick en Simon 'volgen elkaar op afstand' sinds breuk

Hoe zag dat proces eruit? "Ik ben bijvoorbeeld in mijn eentje naar Costa Rica getrokken om intern, zonder telefoon, zonder gezin, zonder contact met de buitenwereld, met een kleine groep helemaal tot de kern te gaan. Dat was mooi." Daar heeft hij veel geleerd over zichzelf. "Waar bij mij het euvel heeft gelegen, is dat ik me op vrij jonge leeftijd heb afgevlakt op gevoelsniveau."

Onderbewust heeft Simon zichzelf allerlei trucjes aangeleerd om 'niet te hoeven voelen'. "Maar dat houdt ook in dat je op mooie momenten ook wordt afgevlakt. Dat werd duidelijk toen mijn dochtertje geboren werd in 2017. Daar heb ik niet zoveel bij gevoeld. Wel in mijn hoofd. (...) Rationeel snap ik alles, kan ik alles aan, maar het kwam nooit binnen." In Costa Rica leert hij hoe hij trauma's een plekje geeft, zodat hij wel weer kan voelen. 

Simon lijkt wel een ander mens, merkt Beau van Erven Dorens op. Dat snapt de zanger wel. "Ik ben een stuk relaxter. Ik ben minder snel geïrriteerd. Ik zie sneller de positieve kanten", vertelt hij. Simon is nu een veel leukere vader en man voor zijn gezin, voegt hij toe.

Lees meer over
Simon Keizer