Straatschoffie

Alex van Keulen over jeugd: 'Mijn moeder kon niet voor ons zorgen'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPAlex van Keulen over jeugd: 'Mijn moeder kon niet voor ons zorgen'
RTL

In een interview met tijdschrift 'Vriendin' vertelt 'Kopen zonder Kijken'-makelaar Alex van Keulen (55) over zijn jeugd. Hij groeide op in een groot gezin zonder vader en dat zorgde voor de nodige moeilijkheden.

"Ik was een straatschoffie"

Alex groeide op als negende kind in een gezin van tien kinderen. "Zonder vader en in pure armoede", vertelt Alex in het interview. Nieuwe kleren zaten er voor Alex niet in: hij kreeg altijd de oude kleding van zijn broers. "Mijn moeder kon niet voor ons zorgen, zij zat de hele dag naar buiten te kijken en te roken." Alex werd daarom min of meer opgevoed door zijn oudere broers en zussen. Zij zorgden ook voor het huishouden. "Mijn oudere broers en zussen deden boodschappen en kookten."

Alex omschrijft zichzelf als een 'straatschoffie', maar heeft zijn jeugd niet per se als zwaar ervaren. "Natuurlijk waren er pijnlijke momenten, als iedereen schoolmelk kreeg en ik als enige niet. Of als ze na de vakantie verhalen hadden en wij niet verder waren geweest dan de achtertuin." Toch hebben deze situaties ervoor gezorgd dat Alex 'een knokker' is geworden. Hij maakte zelf zijn huiswerk en zorgde dat hij in elk baantje de beste was. 

Alex van Keulen neemt voor één keer stokje van Martijn Krabbé over in Kopen zonder Kijken
Lees ook

Alex van Keulen neemt voor één keer stokje van Martijn Krabbé over in Kopen zonder Kijken

Niet alleen zijn thuissituatie was soms lastig, ook op de middelbare school werd Alex gepest. "Op rubberen laarzen, geen nieuwe kleren, een kapsel dat mijn moeder zelf knipte en dat er niet uitzag. Dan ben je al gauw de klos." Alex zat niet bij de pakken neer, maar besloot er het beste van te maken. "Ik ben naar de sportschool gegaan, heb hard getraind en gewacht op het juiste moment."

Eén keer heeft Alex zijn pesters teruggeslagen en daarmee kwam er een einde aan het pestgedrag. "Toen wisten ze dat er met mij niet meer te sollen viel." Alex stroomde op zijn veertiende door van de mavo naar de havo en is sindsdien niet meer gepest. "Mijn broers en zussen werkten inmiddels, er was meer geld en eindelijk kon ik wél leuke kleren aan."

Lees meer over
Alex van KeulenKopen Zonder Kijken