Donkere wolken Europapakken zich samen

Bookmakers hebben iets minder geloof in Joost Klein, wat vindt Europa?

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPBookmakers hebben iets minder geloof in Joost Klein, wat vindt Europa?
RTL

Joost Klein (26) verbaasde gisteren vriend en vijand met de eerste beelden van zijn act voor het songfestival. In de snippets die zijn verspreid, is te zien dat Joost onder anderen met zijn maatje en influencer Appie Mussa (25) op het podium staat. Mussa draagt een blauw vogelpak en ondertussen verschijnen er op de achtergrond visuals van curryworst en paella. De bookmakers schatten Joosts winkansen inmiddels lager in dan vóór zijn eerste repetitie: hij is nu gezakt naar plek 4. Wat vindt de rest van Europa(pa)?

"Het is knotsgek en dat is wat we willen"

Songfestivalgoeroe Cornald Maas klom gisteren direct in de pen na de eerste repetitie van Joost. Hij verzekert Nederland dat er meer te zien zal zijn dan de Pino-imitator en goedkoop ogende visuals. 'Eerste repetitie Joost Klein achter de rug (...) en die ging goed! Met 'n paar visuele verrassingen die door de organisatie via TikTok nog niet worden prijsgegeven', teast hij. 

Ook buitenlandse pers is enthousiast. Wiwibloggs, een grote Europese songfestivalwebsite, geniet van de snippets die we te zien hebben gekregen. "Ik denk dat Nederland is uitgegroeid tot favoriet. Het is knotsgek en dat is wat we willen", stelt William Lee Adams van het kanaal.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Joost Klein vreest dat repetitiebeelden z'n songfestivaloptreden gaan 'verpesten'
Lees ook

Joost Klein vreest dat repetitiebeelden z'n songfestivaloptreden gaan 'verpesten'

Ook de reacties op verschillende social mediakanalen zijn enthousiast. Iedereen lijkt door te hebben dat dit nog niet alles is wat we gezien hebben. 'Joost is slim, hij geeft ons enkel wat broodkruimels. Kan niet wachten op de hele act', schrijft iemand onder de YouTube-video van Wiwibloggs. 'De winnaar van Eurovisiesongfestival 2024', klinkt het massaal onder de TikTok-video van Eurovision met de eerste beelden van Joosts optreden. Die TikTok is inmiddels al 1,6 miljoen keer bekeken, veel meer dan de repetitievideo's van andere landen. 

Hoewel de online reacties positief zijn, staat Joost na het verschijnen van de eerste beelden van zijn act op plek 4 bij de bookmakers, terwijl hij ruim een week lang wel de nummer 3-positie vasthield. De top 3 wordt op het moment van schrijven bezet door Zwitserland, Kroatië en Italië. 

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Op welke positie Joost eindigt is natuurlijk nog afhankelijk van het feit of hij wel door de halve finale van volgende week komt. Maar daar hoeft hij zich hoogstwaarschijnlijk geen zorgen over te maken. 'Televote-winnaar', schrijven veel mensen online. De uitslag van de halve finales worden dit jaar voor het eerst weer beslist door de stemmers thuis en niet meer gedeeltelijk door juryleden uit heel Europa. In de finale heeft de jury nog wel een stem. 

Ook songfestivalverslaggever Aran Bade is enthousiast over het optreden van Joost. Je ziet er meer over in de video hieronder. 

Lees meer over
Joost KleinJoost Klein in MalmöEurovisiesongfestivalLink in bio