Öntroerend

Joost Klein deelt emotioneel bericht aan overleden ouders: 'Voor altijd jullie zoon'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Getty ImagesJoost Klein deelt emotioneel bericht aan overleden ouders: 'Voor altijd jullie zoon'
RTL

Het songfestivalavontuur van Joost Klein (26) is officieel begonnen. Dat zou hij graag met zijn ouders willen delen die hij op jonge leeftijd verloor. De zanger deelt nu een emotioneel bericht gericht aan zijn ouders via zijn Instagram Stories.

"Mijn duisternis zal in licht veranderen"

'Hallo mama en papa', begint Joost zijn bericht. 'Ik ben nu in Malmö voor het Eurovisiesongfestival. Het voelt erg surrealistisch. Ik denk veel aan jullie.' 

Joost was twaalf jaar oud toen zijn vader overleed aan de gevolgen van kanker. Nog geen jaar later verloor hij zijn moeder aan een hartstilstand. De zanger verwerkt dit trauma in het nummer 'Europapa'. Joost gaat verder: 'Hopelijk kunnen sommige mensen erkenning of begrip vinden. Mijn duisternis zal in licht veranderen. Voor altijd jullie zoon.' 

© Instagram: @joostklein

Eerder vertelde hij in een interview met oprichter en journalist William Lee Adams dat hij hoopt dat zijn ouders trots op hem zijn. "Ik denk dat mijn moeder heel trots zou zijn", vertelde hij. "Ze zou in stilte lachen. Mijn vader zou heel wat grappen maken over mijn outfit en hoe ik eruitzie. Maar wel op een vriendelijke manier."

Net als vorig jaar zijn alle repetities achter gesloten deuren. Wat Joost precies op het podium zal laten zien, blijft daarom nog tot de generale repetitie op 8 mei onbekend. Wel zal songfestivalorganisatie European Broadcasting Union (EBU) voor die tijd al enkele repetitiebeelden vrijgeven via sociale media. Aran Bade sprak Joost voor vertrek: 

Lees meer over
Joost KleinEurovisiesongfestivalJoost Klein in Malmö