Dat doet-ie goed hé!

Joost Klein domineert Europese hitlijsten met kraker Europapa

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
Joost Klein domineert Europese hitlijsten met kraker Europapa
RTL

Het nummer 'Europapa' van Joost Klein (26) is in de week na het Eurovisiesongfestival door een groot deel van Europa omarmd. Hoewel de Nederlandse inzending werd gediskwalificeerd, is het liedje in een week tijd ongeveer 25 miljoen keer gestreamd op Spotify en maakt het deze week zijn entree in diverse officiële hitlijsten in Europa.

Opvallend is dat Joost het in veel gevallen beter doet dan het winnende nummer 'The Code' van Nemo.

'Europapa' is sinds deze week weer de nummer 1 in Nederland en Vlaanderen, en ook in Litouwen staat het liedje op de eerste plaats. Topnoteringen zijn er tevens in de tot nu toe gepubliceerde hitlijsten van Finland (nummer 2), Zweden (4) en IJsland (6). Ook in Noorwegen, Duitsland, Ierland, Groot-Brittannië, Griekenland en Wallonië komt Europapa binnen.

Tickets Europese shows van Joost Klein gaan hard
Lees ook

Tickets Europese shows van Joost Klein gaan hard

Joosts inzending hoort al sinds vorige week zaterdag bij de vijftig meest gestreamde singles wereldwijd, met op het toppunt bijna 3,3 miljoen streams op één dag. Vrijdag werd het liedje officieel de meest beluisterde songfestivalinzending van dit jaar toen het in aantallen het Italiaanse La Noia van Angelina Mango voorbijging. 'Europapa' heeft inmiddels meer dan 70 miljoen streams op zijn naam staan.

Het komt zelden voor dat een Nederlandstalig liedje het zo goed doet in Europa. 'De Diepte' van S10 bereikte na het songfestival ook enkele hitlijsten maar was lang niet zo populair als 'Europapa'.

De succesvolste Nederlandse inzending is 'Arcade' van Duncan Laurence die tussen 2019 en 2021 wereldwijd een hit werd. In totaal is het nummer op Spotify al ruim 1,1 miljard keer beluisterd, waarmee 'Arcade' ook het populairste songfestivalliedje op de Zweedse streamingdienst is.

Lees meer over
Joost Klein