Openhartig gesprek

Tim Hofman over moordaanslag: 'Zelfde pistool als moord Peter R. de Vries'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© MMPTim Hofman over moordaanslag: 'Zelfde pistool als moord Peter R. de Vries'
RTL

Tim Hofman (35) is te gast in de podcast 'BROERS' van zijn broers Sam Hofman (28) en Rijk Hofman (27). In de aflevering gaat het onder meer over de moordaanslag die afgelopen september op Tim gepleegd is. Hij vertelt het verhaal en over het motief van de dader Chris T.

"Bij BOOS weet je nooit hoe het loopt"

Op 6 september loopt Chris T. het BNNVARA-gebouw binnen, met het plan om Tim te doden. Hij wordt door de baliemedewerker weggestuurd en niet veel later door politie opgepakt. "Er kwam een man naar mijn werk (…) en wilde mij doodschieten", vertelt Tim.

Niet veel later ontvangt Tim het politierapport waar het onderzoek naar de aanslag instaat. "Het was hetzelfde pistool als waar Peter R. de Vries mee vermoord is." De aanslag is een van de meest angstige periodes geweest voor Tim, omdat het een persoonlijke aanslag is geweest. "Dit is onderdeel van mijn dagelijkse leven."

Dilan Yesilgöz biedt Tim Hofman geen excuses aan na oproep op X
Lees ook

Dilan Yesilgöz biedt Tim Hofman geen excuses aan na oproep op X

Het is niet de eerste keer dat Tim te maken krijgt met vuurwapengevaarlijke mensen. In zijn programma BOOS heeft hij dit een paar keer meegemaakt en dus wordt hij nu standaard beveiligd. "We hebben gewoon beveiligers mee. Bij BOOS weet je nooit hoe het loopt", aldus Tim

Over het motief van de dader is Tim ook openhartig. Hij zou volgens Chris T. 'woke', wat betekent dat je alert bent op raciale of sociale discriminatie en onrechtvaardigheid, en extreemrechts zijn. "Hij heeft van mij iets gemaakt in zijn hoofd wat de schuld was van al zijn problemen in zijn leven", legt Tim uit. 

Uit het onderzoek blijkt dat de dader privéproblemen had en vooral boos was op hetgeen wat Tim in de media uitte en maakte. Chris T. werd eerst verdacht van het voorbereiden van moord, maar na afgerond onderzoek wordt de dader nu verdacht van poging tot moord met terroristisch oogmerk.

De rechtbank hoopt de zaak op 18 september inhoudelijk te kunnen behandelen. Daarvoor zullen nog twee tussentijdse zittingen plaatsvinden, op 29 mei en 17 juli.

De hele aflevering van de podcast BROERS luister je hier.

Lees meer over
Tim HofmanRijk Hofman