Niet veel gescheeld

Déze bekende actrice had bijna Martha in Baby Reindeer gespeeld

Door RTL Boulevard ··Aangepast:
© Ed Miller/NetflixDéze bekende actrice had bijna Martha in Baby Reindeer gespeeld
RTL

Als er iemand de show heeft weten te stelen in 'Baby Reindeer', dan is het Jessica Gunning (38) wel. De actrice weet de rol van stalker Martha zó goed neer te zetten, dat ze iedereen de stuipen op het lijf jaagt. Toch had het niet veel gescheeld of de rol van Martha was naar iemand heel anders gegaan, zo meldt 'Variety'. Netflix had namelijk een bekende Hollywood-actrice hiervoor in gedachten.

In Baby Reindeer zien we hoe Martha op een dag barman Donny tegenkomt en vanaf dat moment een obsessie voor hem ontwikkelt. Ze overspoeld hem met e-mails, appjes en tweets en komt elke dag op zijn werk langs. Het stalken duurt jarenlang en Martha zorgt ervoor dat Donny uiteindelijk zwaar depressief wordt. 

Echte 'Martha' uit Baby Reindeer stalkte ook deze beroemdheden
Lees ook

Echte 'Martha' uit Baby Reindeer stalkte ook deze beroemdheden

Jessica wordt geprezen voor het feit dat ze niet alleen de 'slechte' kant van Martha laat zien, maar ook haar duidelijk zieke en kwetsbare kant. Toch blijkt Netflix in eerste instantie een heel andere actrice voor ogen te hebben gehad. Een bron laat aan Variety weten dat Netflix 'wanhopig' hoopte Melissa McCarthy te strikken. De actrice had uiteindelijk een ontmoeting met Richard Gadd, de bedenker en hoofdrolspeler van de serie, maar was niet geïnteresseerd. Hierdoor ging de rol uiteindelijk naar Jessica. 

© Getty Images

Heb jij Baby Reindeer nog niet gezien? Bekijk dan hier de trailer: