Bad

Michael Jackson zou bijna 500 miljoen aan schuld hebben toen hij stierf

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPMichael Jackson zou bijna 500 miljoen aan schuld hebben toen hij stierf
RTL

Michael Jackson zou 500 miljoen dollar (ruim 467 miljoen euro) aan schulden hebben gehad toen hij in juni 2009 overleed. Dat melden Amerikaanse media zoals Us Weekly, Entertainment Weekly en People donderdag op basis van juridische documenten.

Uit die documenten blijkt dat de executeurs die de nalatenschap van de overleden zanger moesten afhandelen, maandag hebben gevraagd of advocaten vergoed konden worden voor diensten die zij hebben verricht tussen juli en december 2018. John Braca en John McClain, de executeurs, wijzen in hun verzoek op 'buitengewoon uitdagende omstandigheden' waarmee zij te maken hebben gehad. Op een deel van de schulden van Michael stonden 'extreem hoge rentetarieven', verklaren de executeurs.

Makers van Michael Jackson-film mogen op Neverland draaien
Lees ook

Makers van Michael Jackson-film mogen op Neverland draaien

In mei dit jaar kwam naar buiten dat de kinderen en moeder van Michael voorlopig geen geld krijgen uit zijn trust. De reden is een juridisch conflict. De Amerikaanse belastingdienst beweerde enkele jaren geleden dat de nabestaanden van Michael nog ongeveer 700 miljoen dollar aan belastingen en boetes moesten betalen over het vermogen van de zanger. De nabestaanden gingen hiertegen in beroep en wonnen de zaak in 2021, maar daardoor is nog niet duidelijk hoeveel zij ontvangen. Amerikaanse media meldden enkele maanden geleden dat Sony Music Group 600 miljoen dollar heeft betaald om de helft van Michaels muziek te kopen.

Lees meer over
Michael Jackson