Heftig

Zwangerschap voor Tatiana uit Meer dan Verwacht niet vanzelfsprekend: 'Haatte mijn lichaam'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© EOZwangerschap voor Tatiana uit Meer dan Verwacht niet vanzelfsprekend: 'Haatte mijn lichaam'
RTL

Voor alleenstaande moeder Tatiana uit 'Meer Dan Verwacht' was de komst van haar kindjes niet vanzelfsprekend. In een interview met 'Libelle' vertelt ze over haar zwangerschapstraject. Toen ze de hoop bijna op wilde geven, raakte ze zwanger van een drieling.

"Het ging mijn leven beheersen"

In Meer Dan Verwacht kennen we Tatiana als alleenstaande moeder. Haar relatie liep namelijk tijdens de zwangerschap stuk en dus stond ze alleen voor de opvoeding van haar drieling Hope, Charity en Faith. Ondanks dat ze geen relatie meer had, besloot ze voor honderd procent voor haar kinderen te gaan.

Jarenlang heeft Tatiana geprobeerd om zwanger te raken. Eerst een jaar op de natuurlijke manier met haar ex-vriend, en de vader van haar kinderen, maar toen dat niet lukte, besloot ze naar het ziekenhuis te gaan. In het ziekenhuis hebben ze zeven keer tevergeefs geprobeerd een bevrucht eitje terug te plaatsen, maar ook hierdoor raakte Tatiana niet zwanger. "Ik haatte mijn lichaam. Waarom kan ik dit niet, vroeg ik me af. Het ging mijn leven beheersen", vertelt ze in de Libelle

Tatiana uit Meer Dan Verwacht neemt gas terug: 'Allemaal even te veel'
Lees ook

Tatiana uit Meer Dan Verwacht neemt gas terug: 'Allemaal even te veel'

Nadat ze al twee jaar lang een zwangerschapstraject had gevolgd, vertelde haar intuïtie haar dat ze het nog één keer moest proberen, voordat ze er definitief mee zou stoppen. "Op een gegeven moment moet je een grens trekken. Als het nu niet lukt, dacht ik, dan kan ik gewoon geen kinderen krijgen." Omdat de eerdere pogingen geen succes bleken te zijn, werden er twee eitjes tegelijk ingebracht. 

Niet veel later besloot Tatiana voor de laatste keer een zwangerschapstest te doen en in het bijzijn van haar moeder Jolanda ontdekte ze dat ze zwanger was. "We wilden net de barbecue aansteken, toen ik Tatiana aantrof op de gang. 'Ik ben zwanger. Nu ben ik nooit meer alleen', zei ze vol ongeloof. Wat was ik blij", vertelt Jolanda.

Tatiana is zelf enig kind en dus had Jolanda de hoop om ooit oma te worden bijna opgegeven. "Ik had nooit gedacht dat ik nog oma zou worden."

In een eerder interview met Kek Mama vertelde Tatiana dat ze trots op haarzelf is. "Ik voel heel sterk dat we met z’n vieren een team zijn. In het programma zie je dat wel echt terug. Ik hoop dat het voor die meiden later een mooi document is", vertelt ze over haar deelname aan het programma.

Lees meer over
Meer dan verwacht