Openhartig

Janet Jackson werd nooit gevraagd of ze beroemd wilde zijn: 'Ik deed het gewoon'

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPJanet Jackson werd nooit gevraagd of ze beroemd wilde zijn: 'Ik deed het gewoon'
RTL

Janet Jackson (58) kan zich niet herinneren dat iemand haar als kind ooit heeft gevraagd of ze wel beroemd wilde zijn. In een interview met de BBC vertelt de zangeres dat ze opeens in televisieseries speelde, terwijl ze daar eigenlijk nooit bewust over had nagedacht.

"Ik herinner me alleen dat ik het deed"

"Ik kan me niet herinneren dat ik ooit gevraagd ben", zegt Janet, volgens de BBC met 'een vleugje verdriet' in haar stem. "Ik herinner me alleen dat ik het deed."

Tekeningen van Michael Jackson worden in augustus geveild
Lees ook

Tekeningen van Michael Jackson worden in augustus geveild

Janet had als 7-jarig meisje haar eerste rolletje te pakken, samen met haar broer Randy, in een sketch in de Carol Burnett Show. Daarna speelde ze in tv-sitcoms als Good Times en Diff'rent Strokes.

De zangeres heeft het in de beginjaren van haar carrière soms best moeilijk gehad met de verantwoordelijkheden die daarbij kwamen kijken. Zo trouwde ze met James DeBarge, van wie ze na acht maanden weer scheidde. Hij kampte met een drugsverslaving. "Ik deed in die tijd het tv-programma Fame. Ik kwam te laat op mijn werk en opnames moesten op mij wachten", herinnert ze zich. "Ik was niet onverantwoordelijk. Ik had gewoon het gevoel dat James mij harder nodig had dan de show. Ik werd een paar keer aangesproken door de producenten. Ik weet niet of ze zo dol op me waren."

Lees meer over
Janet Jackson