Humberto à Paris

Louis van Gaal vertelt open over prostaatkanker: seks niet mogelijk

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPLouis van Gaal vertelt open over prostaatkanker: seks niet mogelijk
RTL

Louis van Gaal (72) heeft vrijdagavond in 'Humberto à Paris' open gesproken over de diagnose prostaatkanker die hij eind 2020 kreeg. Het gaat inmiddels een stuk beter met de voetbaltrainer, maar seks hebben kan hij niet meer, vertelt Louis.

"Ik ben altijd open: ik zeg wat ik voel en denk"

"Het gaat eigenlijk wel goed. Het is nu zo dat ik het goed kan managen en dat ik weer natuurlijk kan plassen. Maar de liefde bedrijven kan ik niet meer, dus dat is wel een probleem. Als je prostaatkanker krijgt, is dat een probleem", vertelt Louis aan presentator Humberto.

Louis van Gaal noemt Oeuvreprijs 'mooiste uit zijn carrière'
Lees ook

Louis van Gaal noemt Oeuvreprijs 'mooiste uit zijn carrière'

Humberto vraagt daarop waarom Louis besluit zo eerlijk te zijn over zijn situatie. "Om de mensen die er ook aan lijden een beetje te steunen, dat ze verder kunnen", aldus Louis. "Dat het ook mensen als mij kan treffen, dat is eigenlijk de reden. Ik ben altijd open: ik zeg wat ik voel en denk."

Echt bang om dood te gaan is Louis nooit geweest. "Nou ja, aan prostaatkanker ga je niet zo snel dood. Er zijn natuurlijk wel mensen die er dood aan gaan, maar de meeste mensen gaan dood aan een andere ziekte", zegt hij. "Ik ben niet echt bang geweest, maar ik heb wel mijn leven niet zo plezierig meer gevonden."

De voormalige bondscoach van het Nederlands elftal is naar eigen zeggen 'een optimist', iets wat hem door de moeilijke periodes heeft geholpen. Ook zijn vrouw Truus, zijn staf en het WK voetbal in Qatar hebben hem erdoorheen geholpen.

Lees meer over
Louis van GaalHumberto TanHumberto