Griekse tragedie

Iris berispt Jan na gênante blunder in B&B Vol Liefde: 'Op en top haantjesgedrag'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© RTLIris berispt Jan na gênante blunder in B&B Vol Liefde: 'Op en top haantjesgedrag'
RTL

Iris heeft het al een tijd erg naar haar zin met Jan in 'B&B Vol Liefde'. Sinds kort is er een nieuwe kaper op de kust: Karel. Maar Iris ziet in hem niet de Griekse God met wie ze haar leven wil spenderen. Alleen weet hij dat nog niet, of wist. Inmiddels is hij door een gênante blunder van Jan daarvan op de hoogte.

"Het is heel dom van mij"

Karel lag de avond ervoor nietsvermoedend te rusten toen hij Jan hoorde telefoneren. "Hij zei: 'Nummer één is vorige week vertrokken en nummer drie vertrekt morgen. Hij wordt morgen naar huis gestuurd.' En hij zei: 'Dat weet hij nog niet.' Ik voel me wel een beetje genaaid", vertelt Karel over zijn roerige avond.

Hij vindt het vervelend dat Jan eerder op de hoogte is dan hijzelf. "Dat is wel apart. (...) Het is heel pijnlijk allemaal." Voordat Karel met Iris wil praten, spreekt hij Jan aan. Die reageert schuldbewust. "Ik had gisteren iets gehoord en toen had ik de indruk dat jij niet lang meer hier zou zijn", verklaart Jan zijn uitspraken aan de telefoon. "Het is heel dom van mij dat ik dat tegen iemand gezegd heb."

René trekt trukendoos open voor Iris: 'Ze viel bijna van haar stoel'
Lees ook

René trekt trukendoos open voor Iris: 'Ze viel bijna van haar stoel'

Jan is zich bewust van zijn grove fout. "Dat was wel even een schok dat hij dat hele gesprek gehoord heeft", vertelt hij. Jan biedt z'n excuses aan Karel aan.

Dan wordt het tijd voor Karel om Iris te confronteren met de uitspraken van Jan. "Je bent een hartstikke leuke vent. Ik denk dat je heel avontuurlijk bent met je reizen naar Scandinavië, maar ik denk dat wij niet helemaal matchen met elkaar. Ik denk ook dat ik niet het type vrouw ben waar jij gelukkig mee wordt. (...) Ik had je dat persoonlijk willen vertellen."

Iris vindt het niet leuk dat Karel er via een telefoongesprek van Jan achter is gekomen dat zijn liefdesavontuur erop zit. "Dat is niet zo handig van Jan. Wat daarnet gebeurde, vond ik echt helemaal niet leuk. Dat vind ik ook wel een minpunt van Jan. Dat had hij nooit zo mogen doen. Dit is op en top haantjesgedrag."

Jan krijgt een standje van de blondine. "Jan, nu moet ik je wel even berispen eigenlijk", zegt ze tegen hem. Ook aan haar biedt Jan z'n verontschuldigingen aan. "Je bent een beetje het haantje", lacht ze. "En een beetje haantje vind ik vleiend, maar te veel haan in het kippenhok... daar pas ik voor."

Karel vindt het geinig dat Iris Jan streng heeft toegesproken. "Misschien heeft hij wel meer pijn dan ik", lacht hij. Toch vindt Karel het jammer dat hij niet de liefde heeft gevonden. "Maar een vriendschap met Iris hou ik er wel aan over, denk ik. Niet dat ik haar vaak zal zien, maar we houden misschien contact."

Of Jan na zijn berisping het hart van Iris nog kan veroveren, zie je in het vervolg van B&B Vol Liefde. Het programma is maandag tot en met donderdag om 20.30 uur te zien bij RTL 4. Wil je niet langer wachten? Bij Videoland kijk je de afleveringen terug en vooruit. 

Lees meer over
B&B Vol liefde