Zaak stopgezet

Joost Klein overweegt aangifte tegen EBU: 'Aangewezen persoon'

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPJoost Klein overweegt aangifte tegen EBU: 'Aangewezen persoon'
RTL

Joost Klein (26) overweegt aangifte van smaad te doen tegen songfestivalorganisator European Broadcasting Union (EBU). Het management heeft daarvoor contact gezocht met advocaat Gerard Spong (78), meldt 'Shownieuws'.

"Joost is de aangewezen persoon om wél aangifte te doen"

Update: Joost Klein gaat geen aangifte doen tegen de EBU na zijn diskwalificatie op het Eurovisiesongfestival in Malmö. Zijn manager Rick Bakker laat aan RTL Boulevard weten: "Ik heb Gerard Spong een kort dankmailtje gestuurd voor de interessante kijk erop, maar om heel eerlijk te zijn hebben wij nu echt geen tijd of ruimte om hiermee bezig te zijn."

Het nieuws komt een dag nadat AVROTROS had aangegeven geen aangifte te willen doen. De omroep reageerde daarmee op een open brief van Gerard in de Volkskrant. De advocaat schreef dat het 'zonder meer een smadelijke aantijging' is dat de EBU, ondanks dat er volgens het Zweedse Openbaar Ministerie geen of onvoldoende bewijs is, blijft volhouden dat Joost Klein 'een diskwalificatiewaardig feit zou hebben gepleegd'.

AVROTROS niet van plan om aangifte te doen om diskwalificatie Joost Klein
Lees ook

AVROTROS niet van plan om aangifte te doen om diskwalificatie Joost Klein

Dat AVROTROS er geen zaak van wil maken vindt Gerard 'zwak'. "Ze zullen er wel hun redenen voor hebben. Ze moeten wellicht volgend jaar ook nog voort met de EBU, dus misschien denken ze: we moeten geen gelazer hebben. Ik vind het slappe hap", zegt hij daarover tegen Shownieuws. "Joost is de aangewezen persoon om wél aangifte te doen. Ik ben gebeld door de manager van Joost en we gaan er eens over nadenken."

Gebrek aan bewijs

De Zweedse aanklager maakte vorige week bekend dat het strafrechtelijk onderzoek naar Joost is gestaakt wegens gebrek aan bewijs. De artiest mocht in mei niet meedoen aan de finale van het Eurovisiesongfestival na een aanvaring met een cameravrouw. AVROTROS spreekt binnenkort met de EBU over de diskwalificatie.

Het management van Joost en Gerard waren woensdagavond niet bereikbaar voor commentaar. AVROTROS wil ook niet reageren op de mogelijke aangifte van Joost.

Lees meer over
Joost Klein