Joost mag het weten

Joost Klein reageert nu zelf na stopzetten onderzoek: 'Nooit een zaak geweest'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPJoost Klein reageert nu zelf na stopzetten onderzoek: 'Nooit een zaak geweest'
RTL

Allerlei partijen hebben maandag al gereageerd op het besluit van het Zweedse OM om het onderzoek naar het songfestivalincident waar Joost Klein (26) bij betrokken was te stoppen. Nu doet ook Joost zélf een duit in het zakje. Via Instagram geeft hij zijn eerste eigen reactie. Eerder liet zijn management al van zich horen.

"De afgelopen maanden waren verschrikkelijk"

'De afgelopen maanden waren verschrikkelijk', begint hij zijn bericht. 'Ook al hou ik ervan om overal ter wereld op te treden, toch voelde er iets niet goed. Waarom moesten we zo lang op antwoord wachten?' vraagt Joost zich af.

De artiest zegt dat hij zich 'elke dag onzeker' voelde, terwijl hij 'de waarheid kende'. 'Er is geen zaak tegen mij, omdat er nooit een zaak is geweest', concludeert hij.

 

Cameravrouw overweegt vervolgstappen na stopzetten onderzoek Joost Klein
Lees ook

Cameravrouw overweegt vervolgstappen na stopzetten onderzoek Joost Klein

De artiest heeft ook een boodschap voor iedereen die zijn bericht leest. 'We moeten allemaal voor elkaar zorgen, we moeten elkaar allemaal steunen en we moeten ALLEMAAL samenkomen', schrijft hij.

Volgens Joost wilden 'bedrijven hun geld beschermen' en probeerden ze hem 'als schild te gebruiken'. 'Een dorp tegen de stad... Raad eens? Liefde wint altijd. Vertrouw het proces!' aldus Joost. 'Ook al verloor ik alle hoop, WE ZIJN NU TERUG BABY!' Joost zegt nu in 'albummodus' te zijn.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Joost werd in mei dit jaar als eerste kandidaat ooit gediskwalificeerd tijdens het Eurovisiesongfestival. Dat gebeurde na een vermeend geweldsincident. Hij zou een dreigend gebaar hebben gemaakt naar een cameravrouw. Het onderzoek werd stopgezet om gebrek aan bewijs.

Eerder reageerde het management van Joost al op de kwestie. "We zijn, als team, ontzettend blij en opgelucht dat er nu een einde is gekomen aan deze onzekere periode. Eindelijk kunnen we het hardop zeggen: er is nooit een reden voor deze zaak geweest", klonk het.

Lees meer over
Joost KleinEurovisiesongfestival