Over en EBUit

Joost Klein gaat EBU op dit moment niet aanklagen: 'Geen tijd om hiermee bezig te zijn'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPJoost Klein gaat EBU op dit moment niet aanklagen: 'Geen tijd om hiermee bezig te zijn'
RTL

Joost Klein (26) gaat vooralsnog geen aangifte doen tegen de European Broadcasting Union (EBU) na zijn diskwalificatie op het songfestival in Malmö. Dit laat de manager van de 'Europapa'-zanger weten aan RTL Boulevard, na de open brief van advocaat Gerard Spong (78).

"Ik heb Gerard Spong een kort dankmailtje gestuurd voor de interessante kijk erop"

Gerard schreef in de Volkskrant AVROTROS 'zwak' te vinden dat de omroep geen zaak aanspant tegen de EBU en dat Joost volgens hem 'de aangewezen persoon is om wél aangifte te doen' van smaad. "Ik ben gebeld door de manager van Joost en we gaan er eens over nadenken", gaf de advocaat te kennen. 

Daar komt in elk geval op dit moment geen rechtszaak van, verduidelijkt Joosts management nu. "Ik heb Gerard Spong een kort dankmailtje gestuurd voor de interessante kijk erop. Op dit moment zijn we te druk om hiermee bezig te zijn, en we hebben dan ook meer tijd nodig om hier inhoudelijk over te oordelen."

Joost Klein overweegt aangifte tegen EBU: 'Aangewezen persoon'
Lees ook

Joost Klein overweegt aangifte tegen EBU: 'Aangewezen persoon'

AVROTROS maakte dinsdag als reactie op het stuk van Gerard Spong bekend geen aangifte te willen doen tegen de EBU. Ondanks dat het Zweedse OM dus onvoldoende bewijst tegen Joost Klein vond van de vermeende aanvaring met een cameravrouw. De EBU blijft erbij dat de diskwalificatie van Joost afgelopen mei terecht was.

AVROTROS bespreekt de diskwalificatie binnenkort na met de EBU. Of Nederland volgend jaar meedoet aan het songfestival, is nog onbekend.

Lees meer over
Joost KleinEurovisiesongfestival