Eating with my ex

Benjamin onthult pijnlijke reden voor exit Joshua: 'Hadden net met elkaar in bed gelegen'

Door RTL Boulevard ··Aangepast:
© HBO Max/Eating with my ex Benjamin onthult pijnlijke reden voor exit Joshua: 'Hadden net met elkaar in bed gelegen'
RTL

Na een explosieve exit van Joshua in 'Winter vol Liefde', zaten veel kijkers met vragen achter. Wat is er nu precies tussen hem en Benjamin voorgevallen? En waarom werden er naderhand zoveel sneren uitgedeeld? In 'Eating with my ex' zitten de twee sinds lange tijd weer lijnrecht tegenover elkaar en doen ze uit de doeken wat er nu precies is mis gegaan.

"We zijn anderhalf jaar verder, maar er is niets veranderd"

Benjamin is er vooraf duidelijk over: wat hem betreft is het na het etentje klaar. "Joshua stuurde me nog hele lappen tekst over hoe hij het ervaarde, dat hij me miste en nog een kans wilde. Terwijl ik duidelijk had gezegd dat ik er geen toekomst in zag.” Benjamin denkt dan ook dat Joshua hoopt dat er nog een vriendschap in zit of dat ze nog normaal contact met elkaar kunnen hebben, maar dat zit er niet in. "Ik hoop eigenlijk dat het hierna finito is", zo benadrukt Benjamin. 

Als Joshua hem bij binnenkomst vraagt of hij het leuk vindt om hem weer te zien, windt Benjamin er geen doekjes om. "Nou ja, 'leuk'. Van mij had het niet gehoeven, laat ik het zo zeggen. Omdat ik denk dat het achter ons ligt. Maar zo voelt het voor jou blijkbaar nog steeds niet." Een lief gebaar van Joshua, namelijk een fles wijn, wordt ook direct de grond in geboord. "Zit ik daar met een lauwe witte wijn", zo sneert Benjamin. 

Benjamin uit Winter Vol Liefde haalt uit naar Joshua na uitspraken in Realitea
Lees ook

Benjamin uit Winter Vol Liefde haalt uit naar Joshua na uitspraken in Realitea

Hij heeft het gevoel dat Joshua nog steeds aan het manipuleren is. "We zijn anderhalf jaar verder, maar er is niets veranderd. De manier waarop je praat, hoe je me destijds een aai over de bol gaf en me letterlijk fysiek een kopje kleiner maakte." Joshua snapt hier helemaal niks van: "Dat maak jij er weer van, een aai over de boel doe ik omdat ik iemand graag aanraak."

Volgens Benjamin heeft zich ook het één en ander achter de schermen afgespeeld wat kijkers niet hebben gezien. 
"Na anderhalve week zei jij tegen mij: 'Normaal gesproken val ik op knappe jongens.' We hadden nét bij elkaar in bed gelegen. Op dat moment ging er bij mij een knop om", zo blikt hij terug. Volgens Joshua heeft Benjamin dit echter ook volkomen verkeerd geïnterpreteerd. "Als iemand zoiets tegen mij zou zeggen, zou ik zeggen: 'Huh, wat zeg jij nou precies?' Dat deed je niet. Je ging in je eigen hoofd een verhaal maken."

Als Joshua aan Benjamin vraagt of hij wel openstond voor de liefde, reageert hij gepikeerd. "Tuurlijk, wie staat daar nu niet voor open?" Volgens Benjamin ging het daar dan ook niet fout, maar waren ze simpelweg geen match omdat Joshua 'te veel' voor hem was. "En jij bent te weinig. Jij vindt mij te veel, dus dan ben jij te weinig voor mij. Dat is de clou van het verhaal."
Wat betreft Benjamin kan het maar op één manier eindigen en dat is dat ze elkaar niet meer spreken en dat hij Joshua blokkeert op WhatsApp. Joshua gaat daarmee akkoord, ook al vindt hij het vooral 'heel kinderachtig.'

Joshua gaf bij ons ook al aan dat het weerzien met Benjamin niet bepaald gezellig was 
 

Je kunt de aflevering van Eating with my ex met Joshua en Benjamin kijken op HBO Max. 

Lees meer over
Winter Vol LiefdeEating With My Ex