In het Reijne komen

Nicole Kidman vol lof over Halina Reijn: 'Ze was heel beschermend'

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPNicole Kidman vol lof over Halina Reijn: 'Ze was heel beschermend'
RTL

Nicole Kidman (57) heeft de samenwerking met Halina Reijn (48) als 'ongelooflijk veilig' ervaren. Nicole speelt in de nieuwe film 'Babygirl', geregisseerd door Halina. De film is geselecteerd voor de competitie van het filmfestival van Venetië.

Halina hield me vast en ik hield haar vast, want het was gewoon erg confronterend voor me"

Nicole ervoer dankzij Halina een vorm van intimiteit die ze nog nooit eerder had ervaren, vertelt ze aan Vanity Fair. "We konden ongelooflijk eerlijk en grafisch praten - van vrouw tot vrouw, alsof je op je bed zit en praat met je zus of je beste vriendin", zegt Nicole. "Dat is ongelooflijk veilig. Halina heeft een heel sterk moederinstinct, dus ze was heel beschermend voor ons allemaal. Maar voor mij in het bijzonder."

Film Babygirl van Halina Reijn maakt kans op prijs tijdens filmfestival Venetië
Lees ook

Film Babygirl van Halina Reijn maakt kans op prijs tijdens filmfestival Venetië

Halina legde tijdens intieme scènes volgens Kidman de nadruk op veiligheid. Zo waren onder meer intimiteitscoördinatoren bij de opnames betrokken. Nicole vond de opnames van intieme scènes wel 'erg confronterend', omdat ze zo diep in haar rol zat, vertelt ze. "Op een gegeven moment had ik zoiets van: ik wil niet meer aangeraakt worden. Ik wil dit niet meer doen, maar tegelijkertijd werd ik gedwongen om het te doen. Halina hield me vast en ik hield haar vast, want het was gewoon erg confronterend voor me", blikt ze terug.

Halina Reijn en Nicole Kidman op de set van Babygirl© Getty Images
Halina Reijn en Nicole Kidman op de set van Babygirl

Onder anderen Nicole Kidman, Antonio Banderas en Harris Dickinson spelen rollen in de film. Babygirl draait om een carrièrevrouw (Kidman) die een affaire krijgt met een stagiair (Dickinson). Antonio speelt de echtgenoot.

RTL Boulevard sprak Halina over haar succes in Amerika: 

Lees meer over
Halina ReijnNicole Kidman